RETRO RÁDIÓ

Kanye West elnök lenne, alelnöknek Donald Trumpot kérné fel

Az őrült ötleteiről és bortányairól híres rapper is bejelentkezett a 2024-es amerikai elnökválasztásra.Megosztás
Szerző: metropol
2022.11.26. 21:30

Nem akármilyen hírrel sokkolta rajongóit a világhírű énekes, Kanye West - írja a BBC. A rapper újra bejelentette, hogy indulni kíván a két év múlva esedékes amerikai elnökválasztáson. A Grammy-díjas rapper vélhetően ezzel a döntéssel próbálja elfeledtetni az utóbbi idők botrányait. A világhírű előadó alelnökének a tavalyi elnökválasztásokon csúnyán leszereplő Donald Trumpot kérte fel. Azt egyelőre nem tudni, hogy ezt hogy fogja kivitelezni Kanye West, mivel Trump nemrég jelentette be, hogy maga is indulni kíván a 2024-es elnökválasztáson.

Az mindenesetre tény, hogy a rapper nem sok szavazatra számíthat, a legutóbbi elnökválasztáson is mindössze csak 70 ezer szavazatott kapott a több, mint 300 millió Egyesült Államokban. A mostani bejelentés nem sokkal azután jött, hogy Kanye Westet a volt republikánus elnök golfklubjában látták a hét elején Nick Fuentes ismert szélsőjobboldali véleményvezér társaságában. A brit közszolgálati adó, ugyanakkor úgy tudja, hogy az exelnök keményen kikelt a rapper ambíciói ellen, mondván, nem sok esélye van.

Újra ringbe szállna a botrányairól elhíresült rapper. Fotó: AFP

Kanye West az elmúlt időszakban leginkább az egyes antiszemita megjegyzései miatt került a figyelem középpontjában. A zenész az egyik Twitter posztjában például arról, írt hogy elmegy aludni, de ha felébredt, akkor a zsidó emberekre kirakja a hármas halálkészültségi fokozatot. A bejegyzést később a Twitter eltávolította.

Ugyancsak nagy vihart kevert az az ügy, amikor a rapper azt állította, hogy George Floyd fentanilmérgezés következtében halt meg, nem pedig azért, mert kilenc percig térdelt a nyakán Derek Chauvin rendőr. Mindezek nyomán egyáltalán nem meglepő, hogy egyre több cég szakította meg az előadóval az együttműködést, az Adidas például nemrég bontotta fel szponzori szerződését, s a róla tervezett dokumentumfilmet sem fogja elkészíteni az MRC film- és tévéstúdió.

Mint, ahogyan arról korábban beszámoltunk, éppen ezért rengeteg rajongója kezdett közös gyűjtéshez, azért, hogy megsegítsék a hoppon maradt énekest. Sokan ismét újra milliárdossá akarják tenni kedvencüket, és ezért GoFoundMe weboldalakat indítottak, ahol bárki 5 dollárt (kb. 4 ezer forint) küldhet és támogathatja a rappert.

 

Ezeket olvastad már?
Itt a bizonyíték! Viharos szakításuk után újra együtt a magyar sztárpár

Itt a bizonyíték! Viharos szakításuk után újra együtt a magyar sztárpár

Hatalmas meglepetés érte Tóth Andit

Hatalmas meglepetés érte Tóth Andit

Ezt a titkot hordozza Kulcsár Edina és G.w.M születendő kislányának neve

Ezt a titkot hordozza Kulcsár Edina és G.w.M születendő kislányának neve

Smink nélkül mutatta meg arcát Ördög Nóra - Videó!

Smink nélkül mutatta meg arcát Ördög Nóra - Videó!

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás