„Amíg élek, énekelek én!” – jól bírja a hőséget Soltész Rezső





Soltész Rezső fiatalokat megszégyenítő tempót diktál, hiszen 77 évesen is keresztülutazza az országot, egyik színpadról a másikig jár. A Borsnak most elmesélte, hogy mit tesz egészsége megőrzése érdekében, és mik azok, amikről semmi pénzért nem mond le.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.06.16.
egészség

Soltész Rezső hihetetlen tempóban készül nyári turnéjára, ahol több helyszínen fogja bemutatni legújabb, és egyben első online felületen megjelent albumát, a Csillagokat, melyben a zenetörténet állócsillagainak dalait énekli. A zenész fiatalabb kollégáit is megszégyenítő tempóban pörög, hiszen szeretné az előtte álló aktív éveit is hasznosan eltölteni – írja a Bors.

Már 81-ben is ezt énekeltem: „amíg csak élek, énekelek én”! Már akkor sejtettem, de most értem igazán, hogy mit jelent ez. Annyi energiát érzek még magamban, mint fiatal koromban. Bár igaz, hogy voltak problémáim a szívemmel, így jobban oda is kell figyelnem – avatta be az olvasókat gondolataiba a táncdalfesztiválok sztárja, Soltész Rezső, aki korábban már egy értágító beavatkozáson esett át. Kardiológusával egyeztetve ekkor kicsit visszább kellett vennie az előadói jelenlétből, fél évre „kényszerpihenő-pályára” lépett. A táncdalénekes azonban most kirobbanó formában van.

Ki gondolná, hogy egy „szívesnek” jót tesz a kóla, a csoki vagy a kávé? Soltész Rezső erről a három dologról nem szeretne lemondani, sőt úgy érzi, nem is kell, hiszen jó hatással vannak rá.

Mindig kérek a színpadi öltözőbe kólát, csokit és az imádott kávémat is. Nekem beválik, jót tesz, kitapasztaltam már. Gyakran mérem a vérnyomásomat, mert azzal is volt már problémám, és ha észlelek bármilyen bajra utaló jelet, akkor rögtön visszafogom a tempót – tette helyre a dolgokat az 50 éves pályafutással büszkélkedő zenész, aki azt is hozzátette, könnyen elbír a nagy hőséggel, sőt az időjárási frontokkal is.

– Lehet, hogy hihetetle­nül hangzik, semmilyen hatással nincsenek rám a hirtelen időjárás-változások. Hőségben sok ivással pótolom a vízveszteséget és árnyékban vészelem át a magasabb hőfokot, ám szerencsésnek mondom magam, mert alapvetően ezt is jól bírom – újságolta a Borsnak büszkén Soltész Rezső.

Új hobbit talált magának a zenész

Soltész Rezső elmesélte lapunknak, hogy új hobbira lelt: golfozik.

Havonta egy párszor barátokkal ütünk párat Óbudán. Imádom, hogy a természetben, a madárcsicsergésben, jó levegőn lehetek, habár még csak most kezdtem, nagyon tetszik ez a sporttevékenység! – vallotta be a Borsnak a A Magyar Köztársaság Elnöki Aranyérmével is kitüntetett zenész, Soltész Rezső.

 

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás