RETRO RÁDIÓ

„Sportoló vagy, nem nő” – mondta Shane Tusup Hosszú Katinkának





Hetvenöt napig forgatták, 100 perces izgalmas, feszült mozi lett Hosszú Katinka dokumentumfilmje. A mozi teljesen átöleli a bajnoknő pályafutását, láthatjuk a kétéves kislányt és a magányosan szomorkodó bajnokot is.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.05.10.
hosszú katinka

Hosszú Katinka nem az uszodában kapta meg a legkeményebb ellenfelét. A filmből kiderült, hogy a koronavírus volt az, amely teljesen kizökkentette a bajnoknőt. Az összkép így is csillogó, láthatjuk egy igazi világklasszis életét.

A 100 perces film teljesen felöleli a sportoló életútját, benne a legsikeresebb időszakkal is. Hiába hidegült el ugyanis Katinka Shane Tusuptól, a készítők szerint hiteltelen lett volna a mozi az exférj és edző nélkül. Lajos Tamás producer szerint az amerikai nagyvonalúan felajánlotta saját felvételeit a közös munkából, másra azonban nem volt hajlandó.

– Sokszor kerestük, de nem kívánt nyilatkozni a filmhez – mondta Katinka a sajtóvetítés után.

Hosszú Katinka és Gelencsér Máté Fotó: Szabolcs László

Azt ő is elismeri, ambivalens érzései vannak a sikerkorszakkal kapcsolatban. „Sportoló vagy, nem nő” – mondta neki Tusup, s azt az Iron Lady is elismerte, mindenről és mindenkiről lemondott, hogy megvalósíthassa álmát, s olimpiai bajnok legyen.

A filmben főszerepet kap Katinka vőlegénye, Máté is, sőt az utolsó kockák egyikén olvasható, hogy az úszónő már javában az esküvőjüket szervezi.

– Nyáron lesz a lakodalom – árulta el a sztár, aki jelenleg még a júniusi világbajnokságra készül. Az viszont már nagy változás, hogy végre el tudja képzelni az életét úszás nélkül. – Azt nem gondoltam volna gyerekként, hogy 33 évesen is ezt fogom csinálni. De egyre többet foglalkoztat a családalapítás is.

A bajai úszónő mindig is vallotta, hogy Egerszegi Krisztina a példaképe, a róla készített életrajzi filmet gyerekként sokszor megnézte. A moziban is kiemelte, óriási dolognak tartotta, hogy példaképét megelőzve a magyar nők között először ő lett háromszoros világbajnok. A Katinka című film csütörtöktől látható a mozikban.





Ezeket olvastad már?
Randira hívták a Duna TV nem létező műsorvezetőjét

Randira hívták a Duna TV nem létező műsorvezetőjét

Oláh Gergő: „Brutál dolog most szülőnek lenni”

Oláh Gergő: „Brutál dolog most szülőnek lenni”

Lehullt a lepel és kiderült, együtt van-e valójában a Házasság első látásra két szereplője

Lehullt a lepel és kiderült, együtt van-e valójában a Házasság első látásra két szereplője

Ez a dolog az, ami megkeseríti Tatár Csilla életét

Ez a dolog az, ami megkeseríti Tatár Csilla életét

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás