RETRO RÁDIÓ

Hihetetlen részletek: Lajcsi bedrótozva buktatta le a korrupt ügyvédet 

Galambos Lajos kémfilmekbe illő módszerekkel segített a hatóságoknak egy bűnbanda felszámolásában, miután őt szemelték ki áldozatuknak. A trombitaművész csak a Borsnak szólalt meg a szövevényes és kalandos ügy kapcsán, melynek során 200 millió forintot akart kicsalni tőle egy ügyvéd és egy vállalkozó. Megosztás
Szerző: Metropol
2021.08.12. 07:00
drámai

Mint ismeretes, a Központi Nyomozó Főügyészség még kedden vett őrizetbe egy vállalkozót és egy ügyvédet, akit befolyással való üzérkedéssel gyanúsítanak. A megalapozott gyanú lényege szerint 2021 júniusában egy vállalkozó és alkalmazottja személyes találkozót kezdeményezett egy büntetőeljárás hatálya alatt álló személlyel, amely során magukat – valótlanul – hivatalos személynek kiadva felajánlották a segítségüket. A vállalkozó ígérete szerint 200 millió forint kifizetése ellenében biztosítja, hogy a férfi és felesége ellen folyamatban lévő büntetőügy letöltendő szabadságvesztés büntetés kiszabása nélkül záruljon le. A vállalkozó a legfőbb ügyészre hivatkozott, mint aki elintézi az ügyet.

A megkeresett férfi pedig nem más, mint Galambos Lajos, aki ellen hét éve folyik eljárás közműlopás miatt. A zenész azonban nem élt a nyilvánvaló csalók ajánlatával, hanem a hatóságokhoz fordult. Innentől kezdve pedig kezdetét vette a kémfilmeket idéző valóság, melyről a Borsnak először Galambos Lajos ügyvédje nyilatkozott. – Valóban ügyfelem a sértettje ennek a bűncselekménynek. A társaság megkereste őt azzal, hogy szoros kapcsolatban állnak a legfőbb ügyésszel és több magas rangú bíróval is, és 200 milliót kértek annak érdekében, hogy „elrendezzék” a folyamatban lévő ügyét. Azt ígérték, hogy felmentő vagy nagyon enyhe ítéletet intéznek ezért az összegért, de Galambos Lajos tudta, mit kell tennie. Értesítette a hatóságokat, és mindvégig tevékenyen részt vett a nyomozásban és a banda lebuktatásában is – mondta dr. Fröhlich Krisztián.

A Bors elérte Galambos Lajost is, aki röviden nyilatkozott az átélt nem mindennapi iz­galmakról.

Részleteket nem árulhatok el a módszerekről, amelyekkel végül kézre kerítették a bűnbandát, de annyit mondhatok, hogy sokkal izgalmasabb volt az egész, mint amit az ember a filmekben lát. Szó szerint minden eszközt bevetettek, és persze nekem is segítenem kellett. Maradjunk annyiban, hogy bedrótoztak, és ez volt a legkevesebb. Örülök, hogy segíthettem a nyomozóhatóságok munkáját, de remélem, többé nem kell átélnem hasonló izgalmakat! – zárta rövidre a zenész. A szövevényes ügyben három személyt tartóztattak le és hallgattak ki. Mindhárman letartóztatásban várják a nyomozás lezárását.

(Fotó: Bors)

 

Ezeket olvastad már?
Rubint Réka fájdalma mai napig nem enyhül – „Az élet egy pillanat alatt átírt mindent"

Rubint Réka fájdalma mai napig nem enyhül – „Az élet egy pillanat alatt átírt mindent"

Horváth Gréta látványos előtte-utána fotóval mutatta meg magát a plasztikai műtétje után

Horváth Gréta látványos előtte-utána fotóval mutatta meg magát a plasztikai műtétje után

Teljesen kiborult Majka, családjával ragadt külföldön

Teljesen kiborult Majka, családjával ragadt külföldön

Szívszaggató: így köszöntötte fel felesége Bruce Willist – Videó!

Szívszaggató: így köszöntötte fel felesége Bruce Willist – Videó!

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás