Harmatgyengének bizonyult a Mulan





Igen gyengén kezdett a Disney új, élő szereplős Mulan-változata.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.09.14.
Premier

A Niki Caro rendezte adaptációban Crystal Liu alakítja Mulant, a fiatal nőt, aki férfinak álcázva magát bevonul a seregbe, hogy megóvja idős édesapját a katonai szolgálattól. A kínai népi hősről szóló, nagy költségvetésű produkció legfontosabb mozis piacán az első hétvége jegyárbevétele nem számít erősnek.

Mindössze 23,2 millió dollárért (6,9 milliárd forint) váltottak rá jegyet, és ezzel az összeggel, nem érte el Christopher Nolan thrillerje, a Tenet, amit egy héttel ezelőtti mutattak be a kínai mozikban. Eredménye jóval több volt: a sci-fi 29,8 millió dollárt hozott a konyhára, noha a Mulantól várták, hogy tömegeket csaljon a nagy vásznak elé.

Iparági elemzők szerint a film kínai debütálása csalódást keltett.

"A Disney a kínai közönségnek készítette ezt a filmet, és most azt látták, nagyot bukott" - mondta Jeff Bock, az Exhibitor Relations elemzője. A Mulant márciusban mutatták volna be, ám a koronavírus-világjárvány miatt ezt többször is el kellett halasztani. A Disney végül augusztus elején úgy döntött, saját streamingszolgáltatóján, a Disney Pluson teszi emelt áron hozzáférhetővé a filmet az Egyesült Államokban és néhány más országban szeptember elejétől.

A 200 millió dollárból készített Mulan vegyes kritikai visszhangokat váltott ki Kínában, a közösségi médiában heves viták indultak amiatt, hogy a film főhősét játszó, kínai születésű színésznő kiállt a hongkongi tüntetők ellen fellépő rendőrök mellett, sokan ezért a film bojkottját követelték.

Már az itthoni mozikban is megtekinthető a film. Te láttad már? Mi a véleményed, tetszett a Disney új alkotása? Írd le a véleményed kommentben!





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás