Itt a bizonyíték, világsztárok jönnek a Fradi ellen focizni

Óriási bravúr kell a Ferencvárostól csütörtökön, a Tottenham elleni Európa-liga-meccsen. Az angolok játékosai egyedül annyit érnek, mint a Fradi teljes kezdője.



Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2024.10.02. 11:00
Módosítva: 2024.10.02. 16:47
Fradi Tottenham Ferencváros

Csütörtökön kőkemény fába vágja a fejszéjét a Ferencváros focicsapata. A zöld-fehérek az Európa-liga főtábláján a sorozat egyik esélyesét, a Tottenham gárdáját fogadják (18.45, M4 Sport). A londoni klub a hétvégén a Manchester United ellen nyert 3-0-ra idegenben az angol bajnokságban. A játékosok egytől egyig világsztárok, sőt, szinte mindannyian annyit – vagy többet – érnek, mint a Fradi teljes kezdőcsapata.

Gartenmann (középen) látványos góllal debütált a Fradiban
Komoly feladat vár a Fradira Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Ha a részleteket nézzük, akkor a Tottenham, akárcsak a Ferencváros a hétvégén, saját bajnokságában 3-0-ra győzött, az angolok a Premier League-ben a Manchester Unitedet verték meg 3-0-ra idegenben, míg az FTC hazai pályán a Puskás Akadémiát szintén 3-0-ra

A londoni együttes manchesteri kezdőjének értéke 510 millió euró volt, míg a Fradié 26,8 millió, ez önmagában mintegy 19-szeres különbség – írja az Origo.

Csoda kell a Fradi focistáitól

Egész konkrétan az Old Traffordon pályára lépett játékosok közül csak Timo Werner ért kevesebbet (17 millió euró), mint a komplett Fradi-kezdő, mindenki más a Tottenham focisták közül többet ért, mint a Puskás elleni komplett FTC kezdő tizenegy. Werner után a második legkevésbé értékes angol focista is 35 millió eurót kóstált, a legértékesebb pedig Maddison volt a maga 70 milliójával.

A Fradi az Európa-ligában idén eddig egy meccset játszott, az Anderlecht otthonában kapott ki 2-1-re. 

Hirdetés: Dübörög az El! A Ferencvárosnak köszönhetően ismét van magyar csapat európai kupában, a csoportkörben. A magyar bajnok illusztris csapatokkal játszik hétről hétre. Olyan sztárcsapatokkal csap össze a Fradi, mint a belga Anderlecht, az angol Tottenham, az ukrán Dinamo Kijev, vagy a német Eintracht Frankfurt. Az ellenfelek között találjuk még a görög PAOK, a svéd Malmö, a francia Nice, vagy a holland AZ Alkmaar együttesét. A fogadási kedv rendszerint megugrik, amikor van magyar csapat valamely európai csoportkörben. Az El-lebonyolításnak köszönhetően ezúttal sok rangos találkozón szoríthatunk és fogadhatunk. Részletek az El-ről itt.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás