Kimondta az edző, kihagyja a Fradi elleni meccset a Tottenham legjobbja

Némileg megkönnyebbülhet Pascal Jansen, a Ferencváros labdarúgóinak edzője, mivel az Európa-ligában soros riválisa, a Tottenham Hotspur alighanem legjobbja nélkül vállal csatát csütörtökön a Fradi ellen.



Megosztás
Szerző: (s)
Létrehozva: 2024.10.01.
Módosítva: 2024.10.01.
labdarúgás európa liga Tottenham Hotspur Ferencváros

Nem akármilyen formában érkezik Budapestre a Fradi elleni, csütörtöki Európa-liga-meccsre alapszakaszbeli főtáblás  (18.45, M4 Sport) találkozón a Tottenham Hotspur labdarúgócsapata. A londoni klub jesztő főpróbát vett, idegenben 3-0-ra verte a patinás múltú Manchester Unitedet az angol futballbajnokságban. Az angolok az Európa-liga első fordulójában szinte végig emberhátrányban gond nélkül lesöpörték (3-0) az azerbajdzsáni Qarabag FK-t, és azzal mindenki tisztában lehet, hogy Budapesten a Premier League-ben jelenleg nyolcadik helyezett Spurs az esélyes.  Viszont már a manchesterieket is a legjobbjuk, a dél-koreai válogatott Szon Hung Min távollétében alázták meg az Old Traffordon, ugyanis az ázsiai kiválóság a Qarabaggal szembeni meccs 70. percében izomfájásra panaszkodva cserét kért.
Ange Postecoglou edző nem kapkod a sztár visszatérésével.

fradi tottenham
A Tottenham mestere Szon nélkül készül a Fradi ellen Fotó: AFP

Szon pihen a Fradi ellen

A tréner úgy tervezi, a magyarok ellen még pihenteti Szont.

Az állapota ugyan javul, de tanácsosnak tartottam, hogy inkább pihenjen. És ezzel jelenleg is így vagyok, mert Szon az alapemberem, ezért nem Budapesten, hanem inkább vasárnap, a Brighton elleni soros angol bajnokin számítok a játékával

– nyilatkozta a football.london oldalnak az angolok görög-ausztrál trénere, Ange Postecoglou. 

A szakember ugyan nem mondta véglegesre, hogy a koreai nélkül vállal csatát, de megeshet, hogy csütörtökön csak a kispadra ülteti le a csapatkapitányt. Közismert, a Fradi az El-ben az Anderlecht elleni idegenbeli 2-1-es veresége után fogadja az angolokat.

Hirdetés: Dübörög az El!


 

A Ferencvárosnak köszönhetően ismét van magyar csapat európai kupában a csoportkörben. A magyar bajnok illusztris csapatokkal játszik hétről hétre. Olyan sztárcsapatokkal csap össze a Fradi, mint a belga Anderlecht, az angol Tottenham, az ukrán Dinamo Kijev, vagy a német Eintracht Frankfurt. Az ellenfelek között találjuk még a görög PAOK, a svéd Malmö, a francia Nice, vagy a holland AZ Alkmaar együttesét. A fogadási kedv rendszerint megugrik, amikor van magyar csapat valamely európai csoportkörben. Az El-lebonyolításnak köszönhetően ezúttal sok rangos találkozón szoríthatunk és fogadhatunk. Részletek az El-ről itt.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás