„Ne temessük a Ferencvárost” – nem aggódnak a vereség miatt a Fradi legendái

Vereséggel mutatkozott be a Ferencváros az új lebonyolítású labdarúgó Európa-liga főtábláján. A magyar csapat 2-1-re kikapott Brüsszelben a belga Anderlechttől.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.09.27. 09:00
Módosítva: 2024.09.27. 11:42
labdarúgás európa liga Ferencváros vereség

A brüsszeli vereség után hét mérkőzése maradt javítani a Ferencvárosnak, amely jövő héten Budapesten a Tottenham ellen folytatja. A Fradi 1995 augusztusában sikerrel járt a belga fővárosban az Anderlecht ellen, és az akkori hősök egyike, ifjabb Albert Flórián a szerdai kudarc kapcsán úgy vélte, a futballban éppen az a szép, hogy egyik meccsről a másikra gyorsan változhat a helyzet. 

Bayer Leverkusen - Ferencváros Budapest
Fotó: dpa Picture – Alliance via AFP

– Mivel nem élek az öltöző környékén, arra sem tudom a választ, mi a vereség szakmai oka. De a futballban éppen az a megragadó, különleges, hogy egyik találkozóról a másikra óriásit változhat a kép. Értem ez alatt azt, hogy az angolok sem mehetnek biztosra az Üllői úton, tehát innen szép javítani.

Az egykori válogatott kapus, Hajdu Attila osztja Albert nézetét, mert tudja, a riválisok is óriási terhelésnek vannak kitéve. 

– A Tottenham háromnaponta játszik komoly tétmérkőzést, közben utazgat, ezért elfáradhat. Ne temessük még a Ferencvárost! – hangsúlyozza Hajdu.

Nyilas Elek úgy látja, ha a Fradi gyorsabban ment volna át védekezésből támadásba, és pontosabban fejezi be az akcióit, döntetlennel térhetett volna haza. 

– Sok volt a pontatlanság, képtelenek voltunk végzetes hibára kényszeríteni az Anderlechtet. Két, azonos tudású ellenfél közül az nyert, amelyik jobban élt az esélyeivel. Ebben az új lebonyolítási rendszerben az idegenbeli pontszerzés erősen felértékelődik.

Idősebb Szergej Kuznyecov aláhúzza: a vereség okát azok a szakvezetők ismerhetik, akik felkészítik a mai Ferencvárost. 

– Szomorúan vettem tudomásul ezt a produkciót. Ha arra gondolok, hogy jövő csütörtökön a Groupama Arénában a Tottenham Hotspur vendégeskedik, nem vagyok nyugodt, bár a Fradi lelkes közönsége esetleg belehajszolhatja a csapatot a győzelembe – mondja.

UEFA EURÓPA-LIGA, A FERENCVÁROS MECCSEI A FŐTÁBLA ALAPSZAKASZÁBAN:
1. forduló, szeptember 25., szerda
21.00: Anderlecht–FTC 2-1
2. forduló, október 3., csütörtök
18.45: FTC–Tottenham Hotspur
3. forduló, október 24., csütörtök
18.45: FTC–Nice
4. forduló, november 7., csütörtök
21.00: Dinamo Kijev–FTC
5. forduló, november 28., csütörtök
21.00: FTC–Malmö FF
6. forduló, december 12., csütörtök
18.45: PAOK–FTC
7. forduló, január 23., csütörtök
21.00: Eintracht Frankfurt–FTC
8. forduló, január 30., csütörtök
21.00: FTC–AZ Alkmaar 


 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás