Árvízi hősök után a csodacsere Saldanhát ünnepelte a Fradi-tábor

Bő negyedóra alatt lőtt mesterhármast a brazil csatár. Itthon hibátlanul menetel a Fradi, jöhet a Tottenham az Európa-ligában!



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.09.29. 19:59
Módosítva: 2024.09.29. 21:32
Fradi árvíz Matheus Saldanha PAFC

A második az elsőt, a bajnoki címvédő FTC a kihívó PAFC-ot fogadta a labdarúgó NB I 7. fordulójának zárómeccsén. Sokáig úgy tűnt, döntetlen lesz a véderedmény, de a csereként beállt Fradi-légiós, Matheus Saldanha nem így gondolta.

Saldanha csereként beállva, 17 perc alatt lőtt mesterhármast a Fradiban
Saldanha csereként beállva, 17 perc alatt lőtt mesterhármast a Fradiban      (Fotó: Nemzeti Sport)

Már a felvezetés is méltó volt a mérkőzés rangjához, hiszen az FTC a múlt héten levonult dunai árhullám elleni védekezésben közreműködő katonákat, katasztrófavédelmi szakembereket és vízügyi dolgozókat hívott meg. A Groupama Aréna 11.776 nézője felállva tapsolta az árvízi hősöket, megköszönve az áldozatos munkájukat a gátakon.

A Fradi játékosai előzetesen fogadkoztak, hogy így legalább rögtön javíthatnak a szerdai, Anderlecht elleni Európa-liga-vereség után. Csakhogy a felcsúti vendégcsapat a Groupama Arénában is bizonyította, hogy nem véletlenül vezetett a zöld-fehérek előtt. 

Saldanha vette hátára a Fradit

Az előző kiírásban bronzérmes PAFC a 66. percig bírta, akkor azonban az előző percben becserélt légiósduó vezetéshez juttatta a Ferencvárost: Tosin Kehinde ugratta ki Matheus Saldanhát, aki – nem először! – alighogy pályára lépett, egyből gólt szerzett (1-0). Sőt, a brazil gólzsák újabb tíz perc múltán egy védelmi hiba után duplázott (2-0), majd 17 perc alatt mesterhármast szerezve végképp eldöntötte a mérkőzést (3-0). Hatból hatodik győzelmével, hárompontos előnnyel a tabella élére ugrott a Fradi, ráadásul Dibusz Dénesék előtt áll még egy elhalasztott bajnokijuk is áll.

Pascal Jansen vezetőedző csapata tehát kiköszörülte a brüsszeli csorbát, és bizakodva készülhet az újabb El-meccsre: csütörtökön (18.45, tv: M4 Sport) az angol Premier League-ben nyolcadik Tottenham lesz Saldanháék ellenfele. A Spurs sem akárhogy melegített a Fradira, vasárnap délután 3-0-ra nyert a Manchester United vendégeként.

A magyar foci továbbra is lázban tartja a fogadókat

A nemzetközi kupák mellett a hazai pontvadászat legalább annyira érdekes a fogadók körében, mint a BL vagy az EL. A futballszurkolók idén is találgatják, hogy lesz-e potenciális kihívója a Ferencvárosnak, és mely együtteseknek lesz lehetőségük kiharcolni a nemzetközi kupákban való részvételt. A fogadók szemüvegén keresztül nézve is izgalmas összecsapások várhatók a labdarúgó OTP Bank Ligában.  Fogadással kapcsolatos részletek itt!

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás