Gyógyíthatatlan beteg magyar szurkoló a válogatott meccsén, Marco Rossi csapata élteti Dezsőt

Szalai Dezső a Puskás Arénában drukkolt Szoboszlai Dominikéknak. Eb után Nemzetek Ligája: a válogatott focija élteti.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.09.11.
válogatott Puskás aréna ALS Szalai Dezső Nemzetek Ligája

Stuttgarti nagy túrája után, kedd este a budapesti Puskás Arénában is szurkolt a magyar labdarúgó-válogatott sikeréért Szalai Dezső. Ami a skótok elleni Európa-bajnoki csoportmeccs (1-0) 100. percében összejött Csoboth Kevinnek, az most a szurkolók legnagyobb bánatára, megannyi helyzetből nem sikerült Marco Rossi szövetségi kapitány egyik játékosának sem: legalább egy helyzetet gólra váltani a Nemzetek Ligája-mérkőzésen, Bosznia-Hercegovina ellen.

Hazai szurkolók a magyar-bosnyák válogatott meccsen
Hazai szurkolók a magyar-bosnyák válogatott meccsen Fotó: Csudai Sándor

Legalább annak örülhetett Dezső a Puskás Aréna lelátóján, hogy a németek elleni összeomlás (0-5) után három nappal, a szerényebb képességű ellenféllel szemben Szoboszlai Dominikék játéka újra a régi fegyelmezettséget és elszántságot idézte – csak a pontos befejezés és így az eredményesség hibádzott (0-0).

Szalai Dezső tavaly sikeres étteremtulajdonosként szembesült a sokkoló diagnózissal: gyógyíthatatlan ALS betegség támadta meg a szervezetét. A gyerekkora óta Honvéd-rajongó üzletemberről pár éve még annak apropóján írt a Bors, hogy közkedvelt kajáldájában, a Kanálgépben a bajnok kispestiek akkori olasz sztárja, Davide Lanzafame ihlette (és összeállította) hamburgert árult. 

Kiszurkolta a válogatott Eb-győzelmét

Stuttgartba azért utazott el barátai és két lélegeztetőgép társaságában egy speciálisan átalakított kisbuszban, hogy kedvencét, Gazdag Dánielt láthassa gólt lőni az Eb-n. Ez ugyan nem jött össze, de a skótok elleni euforikus hajrágyőzelem és „Gazdi” látogatása kárpótolták.

„Szalai Dezső vagyok, és ezt a posztot nem írom, hanem diktálom. Azért diktálom, mert noha kurva jó életem volt 49 évig, másfél éve ez megváltozott. ALS-t diagnosztizáltak nálam, ami rohadt egy betegség, mostanában sokat hallhattatok róla. Azt csinálja az emberrel, hogy az izmai elkezdenek nem működni, ami először a mozgást, aztán a légzést is igencsak megnehezíti. Ez a helyzet, ebből próbálom kihozni a legtöbbet”

– olvasható Dezső A foci éltet című Facebook-oldalán.

A 2016-os Eb-t még egészségesen megjárt szurkoló most amondó: a foci élteti, noha a lélegeztetőgép tartja életben.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás