Darabokban Marco Rossi csapata, Németország kiütötte a magyarokat

Az utóbbi évek legnagyobb mélypontjára érkezett a magyar fociválogatott. Németország 5-0-ra verte a mieinket a Nemzetek Ligájában.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.09.07.
Módosítva: 2024.09.07.
Rossi német Szoboszlai Dominik

Idén másodszor is kikapott a magyar fociválogatott Németországtól. Az Európa-bajnoki csoportmeccs (2-0) után ezúttal a Nemzetek Ligája rajtján nyert Julian Nagelsmann együttese 5-0-ra Düsseldorban. Borzasztó kínos meccsen van túl a magyar együttes, innen tényleg nagy kihívás lesz felállni.

Fotó: Metropol

Marco Rossi a mérkőzésen a legerősebbnek vélt tizenegyet küldte pályára, az újoncok közül senki nem kapott lehetőséget az első percről.

Gulácsi – Balogh, Orbán, Dárdai Márton – Nego, Nagy Ádám, Schäfer, Kerkez – Szoboszlai, Sallai – Varga Barnabás – így kezdtünk a németek ellen, s a tizenegyből a középpályás Nagy Ádám már a meccs előtt is komoly elismerést kapott. 85 válogatottságával az örökranglistán most érte utol Puskás Ferencet.

Marco Rossi a találkozó előtt azt mondta, többen is jobb állapotban, formában vannak, mint voltak nyáron az Európa-bajnokságon. Közülük főleg Szoboszlait, Kerkezt és Schäfert emelte ki. Nos, a pályán ebből sok minden nem látszódott, noha teremtettük veszélyes szituációkat a németek kapuja előtt, a házigazdák az első félidő második felében akár több gólt is szerezhettek volna. Egyszer valóban betaláltak, Niclas Füllkrug góljával vezettek 1-0-ra a szünetben.

Füllkrugot ünneplik a németek Fotó: AFP

A szünetben Rossi cserélt, a gólnál beragadó Nego Loic helyett jöt be Bolla Bendegúz, éppen ő került hatalmas gólhelyzetbe, Robert Andrich becsúszva mentett. A szöglet utáni ellentámadásból Jamal Musiala belőtte a második német találatot. Innentől már darabokban volt a magyar csapat, jellemző volt, hogy Musialát komolyabb feladat elé állította a pályára bedobott papírrepülő eltakarítása, mint a komplett magyar védelem. Ezután nem volt megállás, sorrendben Florian Wirtz, Aleksandar Pavlovic és Kai Havertz talált a kapuba

 

Folytatás kedden a bosnyákok ellen itthon a Puskás Arénában. Az sem lesz könnyű összecsapás.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás