Szívszorító pillanatok, német gála, berúgta az ajtót az Eb-n a házigazda

A német fociválogatott hangsúlyosan jelezte, alkalmas arra, hogy megnyerje a hazai rendezésű Eb-t. A nyitómeccsen a házigazda valósággal kiütötte, 5-1-re verte Skóciát a magyarok csoportjában.



Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2024.06.14.
Módosítva: 2024.06.15.
megnyitó német foci Eb 2024 stadion

Színpompás megnyitóval, könnyes búcsúval és német gálával kezdődött a müncheni stadionban a labdarúgó-Európa-bajnokság. A Németország-Skócia meccsen bemutatkozott a házigazda, illete a magyar csoport két tagja is. A himnuszok előtt a januárban elhunyt legenda, Franz Beckenbauer özvegye hozta be a stadionba az Eb-trófeát. Vele volt az eddigi két Európa-bajnok német együttes egy-egy képviselője, 1980-ból Bernard Dietz, az 1996-os csapatból pedig Jürgen Klinsmann.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 1: Group A Germany v Scotland
A játékosként és szövetségi kapitányként is világbajnok Beckenbauerre emlékeztek Fotó: AFP

A meccs előtt sok esélyt nem adtak a skótoknak, akik világversenyen még sosem élték túl a csoportkört. A németek hamar jelezték is az ellenfélnek, ha tovább is szeretnének jutni, az ahhoz szükséges pontokat később kell majd begyűjteniük. Florian Wirtz már a 10. percben megszerezte a vezetést, hozzá csatalkozott Jamal Musiala valamint büntetőből Kai Havertz, s már a szünetben 3-0 volt az időközben emberelőnyben focizó németek előnye.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 1: Group A Germany v Scotland
Bomba formában a németek Fotó: AFP

A hazai támadások nem apadtak el a folytatásban sem, a csereként beálló Niclas Füllkrug belőtte a negyediket is, a skótok Antonio Rüdiger öngóljával szépítettek, a kegyelemdöfést pedig Emre Can adta meg.

A németek legközelebb jövő szerdán Magyarország ellen játszanak Stuttgartban. A csoport másik meccse - ki ne tudná? - szombaton lesz, Magyarország-Svájc 15 órától.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás