Kiszivárgott a titkos terv, Beckenbauer özvegye szívszorító tettre készül az Eb-n

Méltó megemlékezés a német labdarúgó- és edzőlegendára. Biztosan legördül majd néhány könnycsepp a jelenlévők arcán.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.06.12.
Franz Beckenbauer trófea foci Eb 2024 megnyitó özvegy

Különleges jelenetre készülnek a szervezők a labdarúgó Európa-bajnokság nyitóünnepségén. A csoportbeli ellenfeleink, a házigazda német és a skót válogatott müncheni összecsapása (péntek, 21.00, tv: M4 Sport) előtt a januárban, 78 éves korában elhunyt Franz Beckenbauer özvegye kíséri majd be a pályára a kontinenstorna győztesének járó trófeát. Eközben a kivetítőkön a legendás Kaiserről (Császár) készített videót láthatunk majd.

Franz Beckenbauer és felesége, Heidi egy 2022-es rendezvényen
Franz Beckenbauer és felesége, Heidi egy 2022-es rendezvényen (Fotó: Gisela Schober / Getty Images)

Heidi Beckenbauer megható szerepvállalásáról az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) belső köreiből értesült a Bild. A német focilegenda özvegyét Bernard Dietz, az 1980-as, és Jürgen Klinsmann, az 1996-os német Eb-győztes csapat kapitánya fogja a pályára kísérni. A lap szerint az ötletet a német és az európai szövetség tagjai vetették föl Aleksander Ceferin UEFA-elnöknek, helyettes főtitkárának, Giorgio Marchettinek és a tornaigazgató Martin Kallennek, akiknek a felkérésére azonnal igent mondott Heidi Beckenbauer.

Minden idők egyik legjobb és legsikeresebb német labdarúgója, majd edzője, Franz Beckenbauer játékosként 1972-ben (Belgiumban) nyert Eb-címet. A német válogatott szakvezetőjeként az 1988-as hazai torna elődöntőjéig jutott (1-2 a későbbi győztes Hollandia ellen), két évvel az olaszországi világbajnoki cím megszerzése előtt.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás