Marco Rossi meglepő dolgot állított Szoboszlai Dominikról, ez dönthet a németek ellen

A kapitány elmondta, mi a különbség a nyári és a mostani válogatott között. Marco Rossi a németek elleni meccs előtt az erőviszonyokról is beszélt.



Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2024.09.06.
Módosítva: 2024.09.06.
Marco Rossi Szoboszlai Dominik Nemzetek Ligája

Két és fél hónap után játszik újra meccset a magyar fociválogatott Marco Rossi együttese az Európa-bajnokság után újra Németországban játszik. A Nemzetek Ligája sem lesz sétagalopp, hiszen a németek és a hollandok mellett a bosnyákok is erős csapatot alkotnak. A mieink szombaton Düsseldorfban a németek ellen kezdik meg a sorozatot (20.45, M4 Sport), mely a 2026-os világbajnoki szereplést is befolyásolhatja. A csoportelsők ugyanis esélyesek lehetnek a pótselejtezőkre is.

Marco Rossi Schäfer
Marco Rossi és Schäfer András jelent meg a magyarok sajtótájékoztatóján Fotó: Metropol

Marco Rossi a meccset felvezető sajtótájékoztatón beszélt a nyári élményekről, s meglepetésre azt mondta, több játékos most jobb állapotban van, mint három hónapja.

- Az Európa-bajnokség érthetően csalódást okozott, de ne feledjük, Svájc és Németország, akiktől kikaptunk előttünk járnak. Skóciát pedig le is győztük. 

A játékosok most mindenképpen jobban állapotban vannak, mint az Európa-bajnokság alatt. Szoboszlai Dominik, Schäfer András és Kerkez Milos is jobb erőben, formában vannak, így jobbak az esélyeink, mint amikor az Európa-bajnokságon játszottunk.

- mondta a kapitány, aki ismét éreztette, a Svájc elleni Eb-nyitómeccset nehezen feledi.

- Nyáron a Svájc elleni meccs után játszottunk a németekkel, nagyon rossz élmények után, ki is kaptunk 2-0-ra. Remélem, most jobbak leszünk, de sok függ az ellenféltől is. Azt megígérhetem, hogy támadni fogunk. 

Ki az az edző, aki ne akarna támadófocit játszatni a csapatával? Az más kérdés, hogy az ellenfél mit enged meg nekünk.

Marco Rossi csapata bravúrokat akar

Marco Rossi kiemelte, jelenleg nem írná alá a harmadik helyet a csoportban, mely biztos bennmaradást jelentene az A ligában.

Hogy hányadik lesz a csapat? Nehéz előre jósolni, a németek és a hollandok papíron erősebbek nálunk, Boszniával hasonló erősek lehetünk. Papíron köztünk és a bosnyákok között dől el a harmadik hely sorsa. Hangsúlyozom, papíron, De szeretnénk úgy játszani a Nemzetek Ligájában, ahogy legutóbb is

- utalt arra Rossi, hogy csapata két éve az angolokat kétszer verte (1-0, 4-0), s a németek ellen is négy pontot szerzett (1-1, 1-0), s csak a bennünket kétszer legyőző olaszok tudtak minket megelőzni.

Itt játszik a csapat szombaton a németek ellen:

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás