Eltűnik a színről a Rossi-csapat? Eddig így reagált a nagy kudarcokra

Nem először szenvedett többgólos vereséget Marco Rossi csapata. Megnéztük, eddig hogyan reagált rá.



Megosztás
Szerző: CHI
Létrehozva: 2024.09.08.
Módosítva: 2024.09.08.
Marco Rossi magyar válogatott vereség

„Három nap múlva Bosznia és Hercegovina ellen játszunk, ami pszichológiai szempontból is fontos, hiszen egy reakciót várok. Ha nem leszünk képesek reagálni egy ilyen szituációra, az azt jelenti, hogy mindenkinek el kell tűnnie a színről. Ez egyértelmű” – mondta vészjóslóan Marco Rossi szövetségi kapitány szombat este a németek elleni 5-0-s vereséget követően. A magyar csapat tényleg nem sokáig „nyalogathatja” a sebeit, hiszen kedden valóban itt az újabb feladat. Vajon sikerül győzelemmel javítani? A Metropol megnézte, hogyan reagált a Rossi-éra válogatottja a többgólos vereségekre.

Marco Rossi
Marco Rossi nehéz feladat előtt áll a düsseldorfi kudarc után (Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP)

Marco Rossi 2018. szeptember 8-án mutatkozott be a magyar válogatott kispadján, eddig 67 mérkőzésen vezette az együttest, amellyel húsz vereséget szenvedett. Ezek közül nyolc volt minimum kétgólos vagy annál nagyobb különbségű kudarc, és legtöbbször győzelmet, vagy minimum döntetlent hozott a folytatás: négyszer nyert, kétszer döntetlenre végzett, és csak kétszer kapott ki a csapat.

Érdekesség, csak egyszer történt olyan, hogy kétgólos vereség után is minimum kettővel verték meg a Rossi-csapatot, éppen a mostani Európa-bajnokságon. A helyzet annyiban aggasztó, hogy a jelenlegi forma sem túl ideális, a magyar válogatott az utóbbi hat meccsén négyszer kikapott, ráadásul a düsseldorfi 5-0 volt Marco Rossi legsúlyosabb veresége a magyar kispadon. Ennél gyengébben csak 2019-ben teljesített az együttes, amikor szeptember és november között hat fellépésen ötször szenvedett vereséget.

A Rossi-éra többgólos vereségei, és a csapat következő eredménye:

 

2019. március 21, Szlovákia–Magyarország 2-0 (Eb-selejtező). Három nappal később 2-1-re vertük itthon az aktuális vb-ezüstérmes horvátokat.

 

2019. október 10., Horvátország–Magyarország 3-0 (Eb-selejtező). Három nappal később 1-0-s győzelem Azerbajdzsán ellen

 

2019. november 19., Wales–Magyarország 2-0 (Eb-selejtező). Tíz hónappal későb (Covid) Törökország ellen nyertünk 1-0-ra.

 

2021. június 15., Portugália–Magyarország 3-0 (Eb). Négy nappal később 1-1 a franciák ellen ugyancsak az Eb-n.

 

2021. szeptember 2., Magyarország–Anglia 0-4 (vb-selejtező). Három nappal később kikaptunk 1-0-ra Albániában.

 

2022. szeptember 26., Magyarország–Olaszország 0-2 (Nemzetek Ligája). Egy hónappal később barátságos meccsen 2-2 Luxemburgban.

 

2024. június 15., Magyarország–Svájc 1-3 (Eb). Négy nappal később kétgólos vereség a németektől is, majd újabb négy nap múlva 1-0-ra vertük a skótokat.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás