Gulácsi meglepő bejelentése; brutálisan hiányozni fog Marco Rossi válogatott kulcsembere

Heti top: ezek voltak a Metropol legnépszerűbb sporthírei a héten. Gulácsi Péter meglepő bejelentést tett; Orbán Willi eltiltásán sopánkodtak Lipcsében; drámai továbbjutásuk ellenére sem boldogok a Fradinál.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.09.01.
Módosítva: 2024.09.01.
Gulácsi Péter Kubatov Gábor Orbán Willi Fradi dibusz dénes

A magyar labdarúgó-válogatott lipcsei és ferencvárosi kapusa – azaz Gulácsi Péter és Dibusz Dénes – egyaránt emlékezetes nyilatkozatai mellett Orbán Willi eltiltásának reakcióira voltak leginkább kíváncsiak olvasóink a mögöttünk hagyott héten.

Gulácsi Pétert (jobbra) a válogatottnál sokáig remekül pótolta Dibusz Dénes
Gulácsi Pétert (jobbra) a válogatottnál sokáig remekül pótolta Dibusz Dénes    –     Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

Az alábbiakban ízelítőt adunk azokból a sportos témákból, amelyek a legjobban futottak augusztus 26. és szeptember 1. között.

Gulácsi Péter önként adná át a helyét a kapuban

Noha az RB Leipzig vezetőedzője őt választotta a Bundesliga-élcsapat első számú kapusának, Gulácsi Péter egy nyilatkozatában felvetette a rotáció ötletét új riválisával, Maarten Vandevoordttal. 

Szerinte az egyre több tétmeccs terhelése miatt az lenne a legjobb megoldás, ha időnként váltanák egymást a lipcsei kezdőcsapatban.

– Néhány éven belül normális lesz, hogy a kapusokat is rotálják. Ezt az előző szezonban már láthattuk például a Leverkusennél, és bizonyos mértékig 

hasonlóra számítok nálunk is idén. Így kell kezelnünk a mind több meccset, van értelme a rotációnak

– mondta többek között az 57-szeres magyar válogatott futballkapus.

A teljes cikket ITT olvashatod el!

*

Orbán Willi „brutálsan fog hiányozni”

Gulácsi válogatott- és klubbéli csapattársát, Orbán Willit hét év után először állították ki piros lappal, ezért két meccsről eltiltották a német Bundesligában. A védő elismerte, hogy jogosan büntették, ugyanakkor a mértéke ellen később fellebbezett.

Edzőjük, Marco Rose is sajnálkozott a csapatkapitány elvesztése miatt („Willi fontos tagja a csapatunknak, szakmailag és emberileg egyaránt”), de igazán elkeseredve a középpályás Kevin Kampl nyilatkozott:

Szomorú, brutálisan hiányozni fog

– fogalmazott többek között az osztrák légiós.

A teljes cikket ITT olvashatod el!

*
Dibusz Dénes önkritikát gyakorolt

A vártnál sokkal nehezebben jutott be a Ferencváros focicsapata az Európa-liga-csoportkörbe: vért izzadt  a jóval szerényebb képességű bosnyák Borac Banja Luka ellen (a hazai 0-0 után, idegenben a hosszabbítás hozott 1-1 gólt, majd a tizenegyespárbaj döntött a Fradi javára. Kubatov Gábor klubelnök örült a sorozatban hatodik főtáblás szereplésnek, de hozzátette: „A sírból hoztuk vissza, rengeteg munka vár még ránk!”

Dibusz Dénes sem ünnepelte túl a továbbjutást:

– Kellően önkritikusnak kell lenni. 180 perc alatt nem sikerült betalálni a kapuba. Igazából a 90 percet kapura lövés nélkül hoztuk le. [...] Küzdöttünk, ezt nem érheti kritika, de nem játszottunk jól – idézte a kapust az Origo.

A teljes cikket ITT olvashatod el!
 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás