„Brutálisan fog hiányozni” – Búcsút vehettek Marco Rossi válogatott kulcsemberétől

Hét év után először állították ki a lipcsei védelem vezérét. Orbán Willi feláldozta magát a csapata érdekében.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.08.26.
Módosítva: 2024.08.26.
Orbán Willi Bundesliga RB Leipzig kiállítás Marco Rossi

Majdnem hét éve (2017 októbere óta) nem történt meg Orbán Willivel, ami múlt szombaton, a Bochum ellen 1-0-ra megnyert Bundesliga-szezonrajton: piros lappal kiállították. Az RB Leipzig magyar válogatott csapatkapitánya a hajrában csak ennek árán tudta elhárítani a vendégek egyenlítését. A várhatóan két bajnokira szóló eltiltása azt jelenti, hogy a védelem oszlopa nem játszhat szombaton (18.30, tv: Aréna4) a címvédő Leverkusen elleni idegenbeli rangadón, majd a válogatottszünet után, Schäfer Andrásék, az Union Berlin ellen sem.

Orbán Willit 7 év után először állították ki, edzőjének és csapattársának is nagyon fog hiányozni
Orbán Willit 7 év után először állították ki, edzőjének és csapattársának is nagyon fog hiányozni / Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Maga Orbán az Instagramon így kommentálta a számára sokba került, de az ellenfél ziccerét megakadályozó taktikai szabálytalanságát:

„Jogosan kaptam piros lapot. Abban a helyzetben kockázatos döntést kellett hoznom – sajnos személy szerint nekem rosszat, de a csapat számára a jót. És a legfontosabb: megnyertük a meccset!”

A 10. éve a klubot erősítő, immár 48-szoros magyar válogatott védőt eddig legfeljebb egy-egy mérkőzésről tiltották el a karrierje során. Orbán Willi kiállítása után most legalább két mérkőzésen a lelátóra kényszerül, ami nagy érvágás lesz a lipcseieknek, és a válogatott kerettagok kevés játékperce miatt aggódó Marco Rossi szövetségi kapitányunknak sem jön jól a németek elleni, szeptember 7-ei Nemzetek Ligája-rangadó előtt.

Willi fontos tagja a csapatunknak, szakmailag és emberileg egyaránt

jelentette ki az eltiltással kapcsolatban Marco Rose lipcsei vezetőedző, de sietve hozzátette: megoldják a vezéregyéniség pótlását, ahogy a tavalyi, hónapokig húzódó sérülése idején is.

Orbán Willi hiányát tavaly megérezte az RB

Itt azért érdemes megemlíteni, hogy a válogatottnál, tavaly szeptemberben megsérült Orbán január végi visszatéréséig az RB sorozatban három vereséget szenvedett el, és csak az ő és Gulácsi Péter újbóli bevetése után kapaszkodott fel a Bajnokok Ligája-indulást érő 4. helyre a Bundesliga tabelláján.

Szomorú, brutálisan hiányozni fog.

Hihetetlen nyugalmat kölcsönöz nekünk, ha nála van a labda, nem is beszélve arról, hogy milyen erős a párharcokban 

– mondta Orbán Willi osztrák csapattársa, Kevin Kampl.
 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás