Ne bántsuk, Pascal Jansent kitűnő edzőnek tartja a Fradi BL-hőse

Hrutka János szerint a csapatépítés nem sprintfutás. A Fradi korábbi focistája úgy véli, Pascal Jansen megérdemli a türelmet.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.08.30.
Pascal Jansent Fradi Hrutka János

Két gól nélküli döntetlen után büntetőpárbajban jutott a labdarugó Európa-liga főtáblájára a bosnyák Borac ellen a Ferencváros. Sokan kritizálták az együttest és Pascal Jansen vezetőedzőt csapata mutatott játéka láttán. Hrutka Jánost, az FTC korábbi válogatott labdarúgóját kérdeztük, ő hogyan látta a találkozót.

pascal jansen
Pascal Jansen és a Fradi az Európa-ligára készül Fotó: Koncz Márton

Hrutka János azzal kezdte, hogy ő nem lát akkora problémát, mint amit a vészharangot kongatók emlegetnek. Annak ellenére mondja ezt, hogy azzal egyetért, hogy tényleg nem játszott a jól a magyar bajnok. A nemzetközi kupák rájátszásában azonban senki sem várhat könnyű kis gálázást a futballistáktól.

Nem értek egyet a kritikusokkal. A Ferencvárosnak egy olyan szerevezetten védekező, a játékot lassító, kevés hibával játszó, de kétségkívül gyengébb ellenfelet kellett volna legyőzni, mint amilyen a zöld-fehérek voltak pár éve 

– mondta lapunknak Hrutka János, aki 1995-ben szerepelt a BL-csoportkörös Fradiban.

– Ez nem könnyű feladat, anno a Fradi ellen sem volt az, pláne bármely kupa rájátszásában. Ha a két meccsen mutatott játékot nézzük nem vitatom, kell és van is mit javítani, de a célt elérte a csapat és ez a legfontosabb.
 

Pascal Jansen jó választás

A korábbi válogatott azzal folytatta, hogy a Fradi új edzőjét, Pascal Jansent továbbra is egy kitűnő szakembernek tartja, már most látszik, hogy mit szeretne játszatni a Fradival. 

A csapatkialakítás, az építkezés nem egy sprinttáv. Türelmesnek kell lenni, nem lehet a maraton futás startját követően kizárni valakit, mert a felhevült szurkolók  taktikailag túl lassúnak ítélik az első ezres tempóját.

A Fradi az Európa-ligában szerepel az ősszel, nyolc meccs vár a csapatra az alapszakaszban.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás