„Egy gól dönt, és azt a Fradi lövi” – továbbjutást vár az FTC legendája

Soha ne add fel – erre figyelmezteti a Fradi-futballistákat Kű Lajos a bosnyák Borac Banja Luka elleni csütörtök (Tv: M4 Sport), 21 órakor idegenben kezdődő Európa Liga-meccs visszavágója előtt.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.08.29.
Módosítva: 2024.08.29.
európa liga Fradi kű lajos

Csütörtökön este eldől, hogy a második vagy a harmadik számú európai kupasorozatban folytathatja ősszel a Ferencváros, amely a bosnyák Borac Banja Luka otthonában a hazai gól nélküli döntetlen után lép pályára az Európa-liga selejtező playoff-párharcának visszavágóján. Kű Lajos igazán tudja, miként kell nehéz helyzetből talpra állni.

Alekszandar Pesicsék (jobbra) a Midtjylland után a bosnyák Borac Banja Lukával mérkőznek meg az El-főtábláért
Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

– Az 1971–72-es UEFA Kupa negyedik fordulójában mi is egy bosnyák együttessel, a Zseljeznicsarral néztünk szembe – emlékezik a nyolcszoros válogatott, Eb-negyedik, olimpiai ezüstérmes 76 éves zöld-fehér legenda. – A 1972. március 9-i, Nésptadionban játszott első meccsen 40 ezer nézőnk leforrázva vette tudomásul, amint 2-1-re kikaptunk a bosnyákoktól. Sokan temettek bennünket, csakhogy március 22-én a Szarajevóban játszott visszavágón csodát tett a Fradi-szív. Igaz, a hazaiak rúgtak egy gólt, amivel az összesítésben már 3-1-re vezettek. Juszt se adtuk fel, a 39. percben az én fejes gólomat követően a 25 ezer hazai drukker zaja elhalkult, majd a 60. percben végképp megszűnt; akkor néhai Branikovits Laci 3-3-ra alakította az összesített állást. 

A kétszer 15 perc ráadásidő nem hozott megváltást, a 11-eseket viszont az akaratos FTC 5-4-re jobban lőtte, amivel a négy közé lépett.

– Ami a mai csapatot illeti, Pascal Jansen edző most formálja végső őszi együttesét, ezért nagyon gyengén játszottunk az első meccsen a Groupama Arénában – vélekedett Kű.. 

Kű abban reménykedik, a visszavágón Varga Barnabás megleli a góllövőcipőjét, és a Fradi egygólos diadalával főtáblára kerül az EL-ben.

– Varga még nem győzte le teljesen a félelmét, ami indokolt is, hiszen a skótok elleni nyári Eb-meccsen arccsonttörést szenvedett, és műtétjét követően munkál benne a félsz – teszi hozzá Kű, aki az 1977–1978-as BEK-kiírásban második helyen végzett a belga Club Bruges-zsel.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás