„A Fradi Magyarországon egy vallás" – 125 éves lett az FTC

Több eseményen is megemlékeztek a Ferencvárosi Torna Club megalapítására.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.05.03.
Módosítva: 2024.05.03.
FTC 125 Fradi sportfogadás

Május 3-án, pénteken ünnepli alapításának 125. évfordulóját a Ferencvárosi Torna Club. A Fradi az eltelt évek alatt joggal lett Magyarország egyik legnépszerűbb egyesülete, megkerülhetetlen mind a csapat, mind az egyéni sportágakban. 

A 25. évfordulója alkalmából előbb az FTC alapításának helyszínén, a IX. kerületi Bakáts téren helyeztek el koszorút, majd a klubalapító első elnök, Springer Ferenc emléke előtt tisztelegtek a Fiumei úti sírkertben álló sírhelynél.

Kubatov Gábor elnök mondott beszédet a Bakáts téren, Fotó: Sulyok László

Az évfordulói ünnepség a Groupama Aréna mellett folytatódott.

Kubatov Gábor arról beszélt, milliók életét határozza meg az FTC.

„Ami egykoron harminc ember álma volt, az ma milliók boldogsága. A kommunista diktatúra éveiben, hosszú éveken át a túlélés volt a cél. Elvették a színeinket, megfosztottak minket a nevünktől, de mi ott mélyen, legbelül folyamatosan azt ismételgettük, küzdeni mindig, feladni soha, küzdeni mindig, feladni soha. Hiába tiltották meg, hiába büntették, ha valaki akkoriban azt kiáltotta a lelátókon, hogy »hajrá, Fradi!«, bennünk csak erősebb lett az akarat”

– mondta az elnök.

A gárda korábbi kiváló védője, Telek András szerint mára a klub egy vallás lett.

Szép a születésnapi ünnep sok emberrel, ez is mutatja, hogy az emberek mennyire szeretik ezt a klubot. Mi is szerettük és szeretni fogjuk. Nem túlzás, hogy a Fradi Magyarországon egy vallás

– mondta lapunknak Telek.

A klubbal a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörben szereplő Vincze Ottó a focistáknak kívánt sikereket.

– 125 év 35 bajnoki cím, büszke vagyok, hogy ebben a csapatban futballoztam, s kívánom a mai utódoknak is, hogy legyenek ott a Bajnokok Ligája csoportkörében. 

Mohamed Abu Fani labdarúgó egy éve érkezett Izraelből, s ez idő alatt máris észlelte, mekkora klubnak lett a játékosa.

Még nincs egy éve, hogy itt vagyok a Ferencvárosban, de tisztában vagyok vele, hogy mit jelent az embereknek ez a klub. Büszke vagyok, hogy ebben a csapatban futballozhatok, a magyar bajnoki címre, s remélem, a duplázás, a kupagyőzelem is sikerül.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás