RETRO RÁDIÓ

Ronaldo is csak irigykedik: A Fradi a világ legjobb formában lévő csapata

Reszkess, Fiorentina! A számok nem hazudnak. Földkerekség-szerte nincs jobb jelenleg a Fradinál. A Komáromi FC is top10-ben van a világon.Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.10.03.
Módosítva: 2023.10.03.
Fradi Cristiano Ronaldo Fiorentina

Sokan féltették a Fradit, amikor a Sztanyiszlav Csercseszov kipenderítése után a futballcsapat élére kinevezett Máté Csabát egy hónapja leváltották Dejan Sztankovicsra. A magyar szakember irányításával szárnyaltak a zöld-fehérek (10 tétmérkőzésből egy vereség mellett 9-et megnyertek, közel 4-es meccsenkénti gólátlaggal), de a szerb utód sem okozott visszaesést. Eddig 5-ből 5 győzelem a Sztankovics-féle csapat mérlege, szintén imponáló gólkülönbséggel (19-2).

Legutóbb az MTK-t lépte le a Fradi 6-1-re: képünkön Marquinhos (balról a második) gólját ünnepli Ben Romdhan, Sigér és Makreckis
Legutóbb az MTK-t lépte le a Fradi 6-1-re: képünkön Marquinhos (balról a második) gólját ünnepli Ben Romdhan, Sigér és Makreckis       Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

Mindennek köszönhetően az utóbbi 10 tétmeccs alapján a Fradi a legjobb formában focizó klubcsapat az egész világon, beleértve az élvonalbeli, sőt a másod- és harmadosztályú gárdákat is!

Fotó: transfermarkt.de

A futballstatisztikákkal foglalkozó Transfermarkt adatai alapján az FTC mögött a Cristiano Ronaldo köré épülő szaúdi sztárcsapat, az Al-Naszr a második, a török Fenerbahce (az immár a német Hoffenheimet erősítő magyar válogatott védő, Szalai Attila korábbi csapata) pedig a harmadik – egyaránt 10/10 győzelemmel. Ilyen hibátlan mérleggel egyébként csak hat klub büszkélkedhet. 

A Fradi egyébként legközelebb csütörtökön (21.00, tv: M4 Sport) bizonyíthatja kiváló formáját az Európa Konferencialiga főtáblájának második fordulójában az olasz Fiorentina vendégeként.

A legjobb tízbe befér még egy magyar kötődésű csapat, a Komáromi FC. A hajdani 44-szeres magyar válogatott támadó, Vincze István „Pilu” szakmai igazgató és a felvidéki magyar edző, Radványi Miklós dirigálta Lilák a szlovák másodosztály éllovasaként menetelnek a feljutás felé.

 

 

Ezeket olvastad már?
Nagy magyar siker született az Euroligában

Nagy magyar siker született az Euroligában

Csúcspénzért vehet focistát a Fradi, nem akárhonnan jönne

Csúcspénzért vehet focistát a Fradi, nem akárhonnan jönne

Itt a soha vissza nem térő lehetőség, Gulácsi BL-csapatba kerülhet

Itt a soha vissza nem térő lehetőség, Gulácsi BL-csapatba kerülhet

Kitálalt a legenda, túl sokat vártunk a magyar lányoktól

Kitálalt a legenda, túl sokat vártunk a magyar lányoktól

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás