Kitálalt az új edző, ez történik a Fradi öltözőjében

A tréner szerint fontos, hogy egy csapatban mindenki a meghatározott értékeket képviselje. A Fradi edzője, Pascal Jansen a pályafutásáról s az edzői szemléletéről beszélt.



Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2024.08.15.
Fradi Pascal Jansen edző

Még csak két hónapja dolgozik Magyarországon, de sok fradista már megkedvelte a Ferencváros új vezetőedzőjét. A csapat sorozatban hatodszor játszhat ősszel valamelyik európai kupasorozat főtábláján, s a Bajnokok Ligája selejtezőkörét is emelt fővel bukta el. Pascal Jansen csapata Dániában 2-0-ra kapott ki a Midtjyllandtól, majd a visszavágón fantasztikus és bátor játékkal 1-0-ra vezetett a gárda, végül 1-1-es döntetlennel zárt. A holland edző még a meccs előtt adott hosszú interjút az Origónak.

fradi
Pascal Jansen (balra) és segítője, a korábbi Fradi-focista Leandro (Fotó: Origo)

Pascal Jansen az edzői filozófiájáról azt mondta, hatással akar lenni a játékosaira.

Az edzői lét legfontosabb esszenciája, hogy képes legyél arra, hogy rávedd a sportolókat arra, amit nem biztos, hogy annyira akarnak, de kell ahhoz, hogy fejlődjenek, jobbak legyenek a pályán és azon kívül is

– mondta a tréner, aki az interjúban elárulta, a holland edző, Louis van Gaal mellett a kosárlabdából ismert Phil Jackson (az NBA-ben egyedülálló módon 11 bajnoki címet nyert edző) inspirálta pályafutása elején.

Ebben hisz a Fradi új edzője

Jansen szerint a legfontosabb, hogy a játékosok tudják és elfogadják azt, milyen értékek mellett dolgoznak a klubon belül.

„Ha valami történne az öltözőben, akkor nem kellene felemelni a hangom, sem idegesnek lenni, mert tudják, mi lehet az öltözőben. És ha ezt valaki nem értené, akkor segítek neki, hogy figyelj, ez nem az, amiről ez a csapat szól. Szóval ha mindenkinek tiszta, milyen értékek mentén működsz és mik az elvárásaid, akkor mindenki vagy eszerint viselkedik, vagy nem megfelelően, nincs köztes állapot.” 

Ha azt választod, közénk tartozol, akkor tudod, milyen elvárások, értékek vannak köztünk. Ha úgy döntesz, nem úgy viselkedsz, ahogy elvárható, akkor lényegében az öltözőn kívülre teszed saját magad.

A Pascal Jansennel készült interjút ide kattintva olvashatod el. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás