Csatárokat megszégyenítő középhátvéd:Törökország 16 év után a legjobb nyolc között az Eb-n

Az Európa-bajnokság utolsó nyolcaddöntőjében Ausztria és Törökország találkozott egymással. Az előzetes papírformát felrúgva, Merih Demiral duplájával a törökök meglepetésre legyőzték a torna sötét lovait.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.07.02.
Módosítva: 2024.07.02.
Merih Demiral foci Eb 2024 Törökország Ausztria

Ausztria az Európa-bajnokság D csoportjában megmutatta, hogy miért tartják az egyik titkos esélyesnek: Franciaország, Hollandiát és Lengyelországot megelőzve a csoport élén végzett. Törökország szintén jól szerepelt az F csoportban: Georgiát és Csehországot is legyőzte, így Portugália mögött a második helyen jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba. Az előzetes várakozások szerint az osztrákok voltak az összecsapás esélyesei, ám a törökök meglepetésre 2-1-re győztek, ezzel utolsóként bejutottak a negyeddöntőbe. Törökország legutóbb 2008-ban volt ott a legjobb nyolc között.

Austria v Turkiye: Round of 16 - UEFA EURO 2024
Merih Demiral volt a hős, Törökország meglepetésre ott van negyeddöntőben az Eb-n Fotó: Anadolu via AFP

Már az első percben megszületett a fehér mezes együttes vezető gólja, Merih Demiral a torna második leggyorsabban esett találatát szerezte. Az osztrákok próbálkoztak az egyenlítésért, ám komoly ziccerig nem jutottak a jól védekező törökökkel szemben. A második félidőben aztán következett egy újabb Demiral gól, a középhátvéd duplázni tudott az összecsapáson. A 66. percben azonban az osztrákok is villantak egy szöglet után, Michael Gregoritsch szépített. Az egyenlítés azonban elsősorban Marko Arnautovic lábában maradt, Törökország folytatta menetelését és játszhat Hollandia ellen az elődöntőbe kerülésért.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás