Félelmetes öngól, az egész világot meglepték az osztrákok

Folytatódott az osztrák válogatott remek szereplése az Európa-bajnokságon, Ralf Rangnickék 3-2-re legyőzték Hollandiát. Franciaország nem szórta meg Lengyelországot, sőt, Robert Lewandowski pontot mentett nemzetének, ezzel Ausztria végzett a csoport élén.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.06.25.
Hollandia Franciaország ausztria Kylian Mbappé foci Eb 2024

Elképesztően fordulatosra sikeredett a B csoport zárófordulója az Európa-bajnokságon. A 90 perc alatt Ausztria, Hollandia és Franciaország is állt a csoport élén, végül pedig óriási meglepetésre Ralf Rangnick csapata nyerte a versenyfutást. Lengyelország már biztos kiesőként szépet küzdött, és megtréfálta az előző világbajnokság ezüstérmesét.

Euro 2024: Netherlands - Austria
Csoda a B csoportban, Ausztria mindenkit maga mögé utasított Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Ausztria már a találkozó 7. percében megszerezte a vezetést, a menteni igyekvő Donyell Malen nagyjából 10 méterről, becsúszva szerzett öngólt. A második félidő legelején aztán a csereként beálló Xavi Simons passzából Cody Gakpo lőtte ki magabiztosan a hosszú sarkot. Marko Arnautovicéknak azonban erre volt válaszuk, 12 perccel később Romano Schmid találatával már újfent ők vezettek. Az utolsó harmadban Memphis Depay lőtt szépségdíjas gólt, amit először a játékvezető kezezés miatt nem adott meg, ám a videóbíró segítségével a hollandok 10-ese örülhetett. Az osztrákokba azonban volt egy harmadik csavar is, Marcel Sabitzer harmadszor is megszerezte csapatának a vezetést. Hiába próbálkoztak a hollandok az újbóli egyenlítését, a végét már kivédezték az osztrákok és óriási győzelmet arattak.

Franciaország kezdőcsapatába visszatért Kylian Mbappé, így minden adott volt ahhoz, hogy a már kieső Lengyelország ellen kiszakadjon a gólzsák. Elsősorban Lukasz Skorupski kapus révén viszont szépen tartotta magát a lengyel csapat. A második félidő elején Mbappé tizenegyesből juttatta előnyhöz csapatát, ám később a túloldalon Robert Lewandowski is rúghatott egy büntetőt, amit először kihagyott, de egy szabálytalanság miatt újra próbálkozhatott, másodjára pedig sikerrel járt. Újabb gól nem született, így a franciák keserű szájízzel zárták a csoportkört.

A B csoport végeredménye

1. Ausztria 6 pont (+2 gólkülönbség)

2. Franciaország 5 pont (+1)

3. Hollandia 4 pont (0)

4. Lengyelország 1 pont (-3)

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás