Dráma a nagy rangadón, ezt most megúszta Franciaország

A D csoport első fordulójának két nyertese, Hollandia és Franciaország nézett egymással farkasszemet az Európa-bajnokságon. A hollandok csupán lesgólig jutottak, így meglett a torna első 0-0-s döntetlenje.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.06.21.
Módosítva: 2024.06.22.
Hollandia Franciaország foci Eb 2024 Anthony Taylor Xavi Simons

Hollandia és Franciaország már az Európa-bajnoki selejtezősorozatban is találkozott egymással, akkor mindkétszer utóbbi örülhetett. A csoportkörre azonban összekapta magát Hollandia, nem játszott alárendelt szerepet, és végül 0-0-s döntetlent harcolt ki a legutóbbi világbajnokság ezüstérmese ellen. Ez volt az idei kontinenstorna első gól nélküli összecsapása.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 2: Group D Netherlands v France
Xavi Simons hiába lőtt gólt, Anthony Taylor les miatt érvénytelenítette a találatot Fotó: AFP

Az első félidőben elsősorban Antoine Griezmann és Marcus Thuram veszélyeztetett a francia oldalon, de a hollandok gyors ellentámadásai mutatták, hogy bármikor bennük van a gól. A második játékrészben Ronald Koemanék törték át a jegyet, egy kipattanó után Xavi Simons mattolta Mike Maignant. Igen ám, csakhogy a lövés előtt Denzel Dumfries lesen állt és zavarta a kapust a látásban, emiatt Anthony Taylor játékvezető a VAR-szoba segítségével, hosszas videózás után végül lest ítélt.

Ezzel a döntetlennel viszont egyik együttes sem járt rosszul. Négy-négy pontjukkal a továbbjutás szinte már biztos, köszönhetően annak, hogy Lengyelország Ausztriától is kikapott, ezzel pont nélkül a csoport végén kullog, s már biztosan kiesett. Franciaország Lengyelország, Hollandia pedig Ausztria ellen fejezi be a csoportkört június 25-én, kedden.

A D csoport állása

1. Hollandia 4 pont (+1)

2. Franciaország 4 pont (+1)

3. Ausztria 3 pont (+1)

4. Lengyelország 0 pont (-3)

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás