Pánik és krimi után nyertek Szoboszlai csapattársai

Nyerő csere a holland focicsapatnál, a kékben játszó narancsmezesek 2-1-re győzték le a lengyeleket az Európa-bajnokságon.



Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2024.06.16.
Módosítva: 2024.06.16.
Lengyelország Hollandia Hamburg foci Eb 2024 drámai

Drámai felvezetése volt vasárnap délelőtt Hamburgban a Hollandia-Lengyelország focimeccsnek az Eb-n. Az északnémet kikötőváros több tízezer holland lepte el a szomszédból, már reggel 10 órakor koncert szórakoztatta a narancsmezeseket. Ekkor még nem lehetett tudni, hogy komoly következményei lehetnek a napnak. 

Euro 2024: Fan march Netherlands
Holland tömeg Hamburgban Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Később Hamburg központjában nagyszabású rendőrségi akció volt, miután egy férfi baltával és Molotov-koktéllal fenyegette meg a rendőröket - közölték a német város tisztviselői. A rendőrök egy lövéssel leterítették az elkövetőt, akit kórházba kellett szállítani.

Maga a meccs sem kezdődött jól az esélyesebb hollandok számára, a lengyelek Adam Buksa fejesével megszerezték a vezetést. Még az első félidőben Szoboszlai Dominik liverpooli csapattársa, Cody Gakpo egyenlített egy megpattanó lövéssel. A hollandok csapatkapitánya egyébként Szoboszlai liverpooli vezére, Virgil van Dijk. Az első félidőben óriási fölényben játszó hollandok a második játékrészre visszaestek, mégis megszerezték a második gólt a csereember Wout Weghorst jóvoltából.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 1: Group D Poland v Netherlands
A hollandok nyerő cseréje, Weghorst Fotó: AFP

A csoport másik meccsén hétfőn 21 órától Ausztria és Franciaország játszik. 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás