Megszakad a szív: Georgia meglepte az egész világot, kiesett a magyar válogatott

Nincs tovább, elbúcsúzott a magyar fociválogatott az Eb-től. Georgia óriási meglepetésre legyőzte Portugáliát, ezzel eldőlt: nem leszünk ott a nyolcaddöntőben.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.06.26.
Módosítva: 2024.06.26.
magyar válogatott nyolcaddöntő foci Eb 2024

A magyar labdarúgó-válogatottnak arra volt szüksége az Európa-bajnokság nyolcaddöntőbe való jutásához, hogy Georgia és Csehország se nyerjen Portugália, illetve Törökország ellen. Csehországnak egy kiállítás után megpecsételődött a sorsa, Georgia azonban óriási meglepetésre elvitte a három pontot, ezzel Marco Rossiék búcsúztak a csoportból.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group F Georgia v Portugal
Hvicsa Kvarachelia (jobbra) és Georgi Mikautadze (balra) vezérletével a legjobb 16 közé jutott Georgia Fotó: AFP

A Csehország-Törökország találkozó meglehetősen paprikás hangulatban telt. Az eddigi csereember Antonín Barák ezúttal a kezdőcsapatban kapott helyet, ám már a 19. percben, két sárga lappal a kiállítás sorsára jutott. A törökök ezt követően bár mezőnyfölényben játszottak, ziccerig mégis a csehek jutottak. A második félidő elején aztán Hakan Calhanoglu góljával a törökök szerezték meg a vezetést. Erre azonban érkezett cseh válasz, a másik csapatkapitány, Tomáš Souček visszahozta a reményt. A legvégén azonban Cenk Tosun révén a törökök elvitték a három pontot, a csehek így végül nyeretlenül zárták a csoportkört.

Georgia egyáltalán nem megszeppenve vette fel a kesztyűt Portugália ellen olyannyira, hogy a legjobb játékosuk, Hvicsa Kvarachelia révén előnyhöz jutottak. A második félidőben aztán Georgi Mikautadze megduplázta a piros mezes együttes előnyét. A gyengén játszó Cristiano Ronaldo a 66. percben a csere sorsára jutott, ám a friss játékosok sem tudtak igazi színt vinni a portugál csapatba. Georgia története legnagyobb győzelmét aratta, és meglepte az egész világot.

Mindez azt jelenti, hogy Hollandia, Szlovákia és Szlovénia mellett Grúzia jutott be csoportharmaddiként a nyolcaddöntőbe. A magyar válogatott nagyon közel került a bravúrhoz, főként azután, hogy Olaszország az utolsó percben pontot mentett Horvátország ellen. Ám ezt követően az angol, majd a portugál válogatott sem kedvezett Szoboszlai Dominikéknak. Marco Rossiék három ponttal, két lőtt és öt kapott góllal esett ki a kontinenstornáról, ezzel 2021 után ismét nem sikerült a legjobb 16 közé jutni.

Az F csoport végeredménye

1. Portugália 6 pont (+2-es gólkülönbség)

2. Törökország 6 pont (0)

3. Georgia 4 pont (0)

4. Csehország 1 pont (-2) 

 

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás