Ez még a magyaroknak is tetszett: Csehország nem bírt a grúzokkal

Borzasztó meccsen van túl Csehország a foci-Eb-n. A gárda nem bírt Grúziával, s nagy eséllyel elveszítette legjobb játékosát is.



Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2024.06.22.
Módosítva: 2024.06.22.
Csehország foci Eb 2024 grúzia labdarúgó

Az E csoport két, eddig 0 pontos csapata nyitotta meg a szombati játéknapot a labdarúgó-Eb-n. Grúzia első pontjáért, Csehország pedig a győzelemért harcolt Hamburgban.

Az első féldiőnek két főszereplője volt. A grúzok kapusa, Giorgi Mamardasvili, akinek az eszén nem tudtak tújárni a rohamozó csehek. A másik a VAR-szoba, amely előbb kezezés miatt elvett egy cseh gólt, majd a játékrész legvégén büntetőhöz segítette a grúzokat. A tizenegyest Georges Mikautadze értékesítette, ezzel vezettek a grúzok.
A második félidőben mindent egy lapra tettek fel a csehek. Először egyenlítettek, Patrick Schick volt a gólszerző, aki nem sokkal később megsérült. A legutóbbi Eb társgólkirályát le is kellett cserélni.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 2: Group F Georgia v Czech Republic
Schicket le kellett cserélni Fotó: AFP Fotó: AFP

Több gól nem született, az 1-1-es végeredmény pedig a magyar válogatottnak is kedvezhet (már amennyiben a mieink legyőzik Skóciát). Ebben a csoportban ugyanis komoly esély van rá, hogy a harmadiknak nem lesz 3 pontja.

Az utolsó fordulóban a csehek a törökökkel, a grúzok Portugáliával játszanak.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás