Ugye nincs válság? Ilyen a hangulat a magyar válogatott csapatszállásán

Két vereség után kell javítani a labdarúgó Európa-bajnokságon. A magyar válogatott Skócia ellen zárja a csoportkört, és nagy kérdés, hogyan sikerül lelkileg hangolódni a meccsre.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.06.21.
magyar válogatott foci Eb 2024 Marco Rossi

Marco Rossi 2018-as kinevezésével komoly átalakuláson ment keresztül a magyar válogatott. Nem csak az eredmények javultak, a csapategység is erősödött, a játékosok örömmel mentek a nemzeti együtteshez, mert kiváló közösség alakult ki. Rossi nem csak taktikai megfontolások alapján hívott be játékosokat a keretbe, hanem a karaktert is figyelembe vett. Kizárólag olyan labdarúgókkal dolgozott, akik a csapategységet is erősítették, közösségként együtt fejlődtek, és mostanra kialakult egy olyan mag, amely az utóbbi években a pályán is látványos sikereket aratott.

Marco Rossi elismerte, hogy jobbak voltak a németek, de a szerencse és a bíró is velük volt
Marco Rossi azt kérte számon, ami eddig alap volt, a küzdeni akarást (Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP)

„Ha megnézzük a csapatunkat, nem vagyunk tele a legjobb bajnokságokból érkező élvonalbeli labdarúgókkal. Nagyon fontos a csapategység, így teljesítünk a pályán. Kompakt, taktikus megközelítéssel megpróbáljuk minél jobban megnehezíteni az ellenfeleink dolgát. Az elmúlt években sokat fejlődtünk, kiváló a csapatszellem. Igen, a csapatszellem a magyar válogatott sztárja – mondta erről Willi Orban az Eb előtt.

Tavasszal zsinórban 14 veretlen meccset számlált a magyar csapat, amelynek Írországban, közvetlenül az Eb előtt szakadt meg a jó sorozata. Aztán az Eb első meccsén olyan történt, ami addig nem volt jellemző a Rossi-csapatra. A Svájc elleni meccsen hiányzott a küzdeni akarás, a magyar válogatott legnagyobb erénye tűnt el. Ezt csak tetézte, hogy taktikailag sem arra készültek, amivel a svájciak kezdtek, és mire sikerült rendezni a sorokat, már kétgólos hátrányban voltunk.

A Metropol úgy tudja, a svájciak elleni vereség után – évek óta először – rossz volt a hangulat a csapatnál. A nyitány előtt látott laza, mosolygós könnyedséget borús lelkiállapot váltotta fel. Nem véletlen, hogy a svájciak elleni meccs után az összes játékos elmondhatta a véleményét a történtekről, mindent rendeztek a csapatszálláson, és az sem, hogy Marco Rossi a német meccs előtt azt mondta, nem a győzelem vagy a vereség számít, hanem az, hogy újra küzdjenek a játékosai. Vagyis pont azt hiányolta, ami addig rendszeres volt a csapatnál, a küzdeni akarást.

A németek elleni meccsig nem sokat változott a nyomott hangulat, és ezt csak tetézte a házigazdák melletti véleményes játékvezetői döntés – Willi Orbánt meglökték a 16-oson belül, de a játékvezető nem ítélt szabadrúgást, majd Németország gólt szerzett. A vége újabb vereség.

Innen kell folytatni Skócia ellen. A 14-es veretlenségi sorozat során – a jó játék mellett – időnként szerencsés szituációk is segítették a magyar csapatot, most azonban kisebb negatív spirálba kerültünk. Nem sikerült gólra váltani a helyzeteket, mintha minden ellenünk lenne. Ez minden együttessel előfordul. Nincs válság, a németek ellen látott teljesítményre lehet építeni, és ha a hangulat is javul a kezdésig, akkor a magyar csapat képes lehet pozitív eredménnyel zárni a csoportkört.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás