"Sok idióta ül a számítógépek előtt" - Marco Rossi keményen beszólt a németek elleni meccs előtt

Marco Rossi ígéretet tett. A magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitány biztos benne, hogy csapata jobb játékkal rukkol elő szerdán Németország ellen.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.06.18.
Módosítva: 2024.06.18.
Marco Rossi foci Eb 2024 magyar válogatott

A magyar válogatott az utóbbi időben jó eredményeket produkált Németország ellen. A 2021-es Európa-bajnokságon 2-2-re zártunk, míg a Nemzetek Ligájában 1-1-re végeztünk, illetve 1-0-ra nyertünk. A szerdai újabb találkozó előtt egy nappal Marco Rossi szövetségi kapitány úgy vélte, sajnos a múlt nem számít.

ROSSI, Marco; SZOBOSZLAI Dominik
Fotó: Illyés Tibor

"A hagyomány nem elég a futballban, a múlt nem számít, lehet rá emlékezni, de nem döntő. Miután elvesztettük az első meccset, csalódottak voltunk, a második félidőben ugyan visszajöttünk a meccsbe, de a végén ismét hibáztunk. Az első félidő meghatározta a végeredményt, két gólt kaptunk komoly hibákból. Holnap Németország következik, amely véleményem szerint a legkeményebb rivális, akivel játszani lehet. Tudjuk, hogy a német csapat jobb nálunk, ezen senki sem sértődhet meg, ez motiválhat minket. Remélem, egy pontot tudunk szerezni, és akkor az utolsó körben továbbjuthatunk. Ehhez tökéletes meccset kell játszanunk szerdán. Láttuk, mire képesek a németek, végig domináltak a skótok ellen." - kezdte a sajtótájékoztatót Rossi.

Az olasz szakember megígérte, Németország ellen bizonyítani fog a magyar válogatott.

"Az első félidőt követően Svájc ellen nagyon elégedetlenek voltunk, e ment kedvünk. Ez megnöveli azt az akaratot, hogy kik vagyunk, fel tudunk állni, négy éve ez az első alkalom, hogy szégyelltem a csapatom játékát az első félidőben. Úgy érezzük, nagyon szeretnénk megmutatni, hova tartozunk. Ez nem döntetlent vagy győzelmet jelent, hanem azt, hogy küzdeni fogunk minden labdáért, hogy felemelt fejjel távozzunk."

Rossi a kezdőcsapat kapcsán elárulta, 2-3 poszton tervez változtatni a németek ellen.

"Jó teljesítményre voltunk képesek a múltban, remélem, ugyanez történhet holnap is. Bízom a csapatomban. Szomjasak vagyunk a bosszúra. Tudom, milyen erősek az ellenfeleink. Ez nem az a német csapat, amellyel a Nemzetek Ligájában játszottunk."

Marco Rossi reagált azokra a mémekre, közösségi médiás tartalmakra, amelyekkel Ádám Martint támadták.

"Ez az interneten van, ahol sok idióta ül a gépek mögött. Nem tudjuk befolyásolni, mit gondoljanak az emberek, ez része a futballnak. Amikor megsértik a játékosokat, az elfogadhatatlan, ez tiszteletlenség. Rendkívül kellemetlen, ami Ádám Martinnal történt, az ő teste olyan, amilyen, ez genetika. Remélem, gólt fog lőni az Eb-n, az jó válasz lenne. De őt nem érintette meg, mert kivételes srác."

A Magyarország-Németország mérkőzést szerdán 18 órakor (tv: M4 Sport) Stuttgartban játsszák.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás