Veszélybe került a magyar válogatott továbbjutása: áll a bál a törököknél

Törökország csehek elleni eredményétől is függ Szoboszlai Dominikék Eb-nyolcaddöntőbe jutása. A kapitány zaklatja a közönségkedvenc tinisztár Arda Gülert?



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2024.06.26.
Törökország foci Eb 2024 Arda Güler Vincenzo Montella magyar válogatott

Angliában hiába bíztunk (a szlovének 0-0-s pontszerzése nélkül a mieink már biztos továbbjutók lennének), és a jelek szerint a török válogatottnál is óriási zűrök vannak. Pedig Vincenzo Montella csapatának szerdán (21.00) vagy pontot-pontokat kéne szereznie Csehország ellen, vagy – amire azért kevés az esély – legalább három góllal ki kéne kapnia (továbbá Portugáliának nem lefeküdnie Grúziának...), hogy a magyar labdarúgók a négy legjobb csoportharmadik egyikeként továbbjuthassanak az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjébe.

Arda Gülert (balra) hivatalosan óvatosságból csak csereként küldt pályára Montella - a török sajtó szerint  más van a mellőzés mögött
Arda Gülert (balra) hivatalosan óvatosságból csak csereként küldt pályára Montella - a török sajtó szerint  más van a mellőzés mögött         Fotó: AFP

Már az előző meccsről is lerítt, hogy valami nincs rendben a török csapatban. A grúzokat elsőre magabiztosan (3-1) verték, de a portugálok ellen (0-3) árnyékai voltak önmaguknak. A futballőrült ország népe és a sportsajtó szinte egy emberként támadt az olasz szövetségi kapitányra, amiért utóbbi találkozón csak 0-3-nál cserélte be az elsőn álomgólt lőtt szupertehetséget, a 19 éves Arda Gülert. (ugyanígy tett a szintén 19 éves Juventus-sztárral, Kenan Yildizzel is). A vádak szerint Montella személyes okokból valósággal zaklatja a Real Madrid ifjú csillagát.

Terjed róluk egy edzésen készült videó, amelyen látszik: Güler éppen fölvett volna egy megkülönböztető trikót az egymás elleni játékhoz, mire Montella elvette tőle és másnak adta - a tini pedig megszégyenülten, tanácstalanul álldogált, majd láthatóan értetlenül félrevonult a csapattól külön tréningezni.

A portugálok elleni meccs után Montella és a török szövetség elnöke, Mehmet Büyükeksi is Güler fáradtságával és az abból következő sérülésveszéllyel magyarázta a játékos pihentetését. Utóbbi szerint "rosszindulatú, aljas kampány" folyik az olasz szakvezető ellen, aki azonban továbbra is élvezi a döntéshozók bizalmát.

Az F csoport állása: 1. Portugália 6 pont (5-1), 2. Törökország 3 (3-4), 3. Csehország 1 (2-3), 4. Grúzia 1 (2-4).

A szerdai program (egyaránt 21.00-tól): Csehország–Törkország (tv: M4 Sport+), Grúzia–Portugália (tv: M4 Sport).

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás