Viccet csináltak az Eb-ből: Ronaldót csak egy kissrác tudta elkapni

Négyszer állt a játék a pályára rohanó rajongók miatt. A portugálok már biztos csoportgyőztesek. Röhejes gólt hoztak össze a törökök, miközben Cristiano Ronaldo már rég hátat fordítva reklamált a csapattársánál.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.06.22.
Módosítva: 2024.06.22.
Cristiano Ronaldo Portugália foci Eb 2024 Törökország szelfi

A grúz-cseh meccs 1-1-es döntetlenje után egyszerű volt a képlet a labdarúgó-Európa-bajnokság F csoportjának Törökország–Portugália rangadóján: a győztes máris mindent visz, azaz már két forduló után bebiztosítja a csoportgyőzelmet és a nyolcaddöntőbe jutást. Ez váratlanul simán sikerült a portugáloknak, és noha a háromból egy gólt sem Cristiano Ronaldo lőtt, mégis sok tekintetben ő volt a főszereplő.

Leállt a játék, amikor egy kisgyerek rohant a pálya közepére szelfizni egyet Cristiano Ronaldóval
Leállt a játék, amikor egy kisgyerek rohant a pálya közepére szelfizni egyet Cristiano Ronaldóval          Fotó: Kevin C. Cox / Getty Images

A törökök Grúziát (3-1), a portugálok Csehországot (2-1) múlták felül az első körben, azaz mindkét csapat jó passzban, lendületben érkezett Dortmundba, ahol a török szurkolók nagy fölényben voltak a lelátókon. A pályán kiegyenlítettebb volt a játék: Ronaldóék támadtak többet, és a 21. percben Bernardo Silva a meg is szerezte a vezetést (0-1). 

Sőt, újabb hét perc múltán kabaréba illő öngólt hozott össze Altay Bayindir kapus és Samet Akaydin (0-2): előbbi nem szólt, hogy kimozdult egy kósza labda felé, a védő pedig nem nézett föl és senkitől sem zavartatva hazapasszolta mellette – az üresen hagyott kapuba. Pedig a pontatlan indítás miatt Ronaldo ekkor már rég elfordult és hadonászva reklamált csapattársánál, hogy aztán az öngól után észbe kapva mégis mehessen ünnepelni...

Ez a jelenet megzavarhatta Ronaldót, mert tíz perccel a szünet után gólhelyzetben önzetlenül (!) passzolt Bruno Fernandesnek, aki végképp eldöntötte a meccset (0-3), a csoportgyőzelmet és a portugál továbbjutást. 

Nem sokkal később újra a 39 éves világsztár volt az egyik főszereplő: egy kisgyerek rohant a pálya közepére, ahol CR7 készségesen mosolygott neki egy szelfihez. A kis "huligán" majdnem le is tudott menekülni, de az oldalvonalnál nagy nehezen elcsípték a grabancát a lomha rendezők. 

A mérkőzés hajrájában aztán még három hasonló jelenet zajlott le, végképp komolytalanná téve az Eb-meccset.

Az F csoport állása: 1. Portugália 6 pont (5-1), 2. Törökország 3 (3-4), 3. Csehország 1 (2-3), 4. Grúzia 1 (2-4).

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás