Óriási ünnep Ronaldóéknál, Király Gábor közös fotóval gratulált

A portugál fociválogatott már a kezdés előtt két rekorderét ünnepelhette az Európa-bajnokságon. Pepe és Cristiano Ronaldo csúcsot döntöttek, a csapat pedig 2-1-re legyőzte Csehországot.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.06.18.
Módosítva: 2024.06.19.
Pepe király gábor foci Eb 2024 Ronaldo

Már a kezdő sípszó pillanatában ünnepelhetett a portugál fociválogatott a labdarúgó-Eb-n. A csehek ellen két focistájuk is csúcsot döntött, a védő Pepe lett a valaha volt legidősebb játékos az Eb-k történetében, míg Cristiano Ronaldo egyedülálló módon a hatodik kontinenstornáján kapott szerepet. 

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 1: Group F Portugal v Czech Republic
Pepe és Ronaldo, közöttük a portugálok kapusa, Diogo Costa Fotó: AFP

Az eseménynek van magyar vonatkozása is, Pepe ugyanis Király Gábor trónját örökölte meg. A magyar válogatott kapusa 2016-ban 40 éves és 86 napos volt, mikor pályára lépett Belgium ellen a nyolcaddöntőben. A portugálok védője a csehek ellen 41 esztendős 113 napos volt. A meccs alatt maga Király a közösségi oldalán közös fotóval gratulált:
 

Nagy tisztelet és minden jót!

- üzente Pepének Király. 

A meccsel egy ideig nem lehettek elégedettek Ronaldóék. Hiába voltak nagy fölényben, a csehek Lukás Provod találatával megszerezték a vezetést. Robin Hranac öngólja egyenlítést hozott a portugáloknak, majd a csereként beálló Francisco Conceicao a ráadás perceiben szerezte meg a portugáloknak a 2-1-es sikert. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás