Cristiano Ronaldót kiborították a magyarok: toporzékolt dühében – Videó

Továbbjutás esetén valószínűleg Portugália lesz a magyar válogatott ellenfele az Eb-nyolcaddöntőben. Cristiano Ronaldo eddig nem csak a góljaival alkotott ellenünk maradandót.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.06.25.
magyar válogatott Cristiano Ronaldo Portugália foci Eb 2024 hiszti

Miután a mieink a 100. percben legyőzték (1-0) Skóciát, az olaszok pedig a 98. percben egyenlítettek (1-1) Horvátország ellen, nagyon valószínűvé vált: ha a magyar labdarúgó-válogatott a legjobb csoportharmadikok között továbbjut, jó eséllyel Portugália ellen játszik a németországi Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében. Ahhoz, hogy ne így legyen, több valószínűtlen eredménynek kéne még összejönnie. 

2016-ban Ronaldo "csárdást" járt, dühében toporzékolt a második Dzudzsák-gól után
2016-ban Ronaldo "csárdást" járt, dühében toporzékolt a második Dzudzsák-gól után         Fotó: AFP

Ha tehát bejön a papírforma, és a portugálokkal csap össze Marco Rossi szövetségi kapitány csapata, akkor jövő hétfőn (21 órától), Frankfurtban rendezik nemzeti csapatunk következő, nagy meccsét. A grúzok elleni, szerdai (21.00, tv: M4 Sport) utolsó csoportmérkőzésre készülő Cristiano Ronaldo és társai az Eb-n először neccesen (a 92. percben szerzett győztes góllal) verték 2-1-re a cseheket, majd sokkal meggyőzőben, 3-0-ra a törököket. Gólt ugyan még nem szerzett CR7, de egy (önzetlen!) gólpasszt már adott. 

Hogy a mieink ellen is a figyelem középpontjában lenne, az bizonyos. Az utóbbi négy magyar-portugál meccsből háromszor szerzett 2-2 gólt. Ilyen volt például a legutóbbi, budapesti összecsapás, amikor a 2021-es Eb első csoportmeccsén, a Puskás Arénában a 84. percig 0-0 volt az állás, mégis három góllal nyert az akkor címvédőként indult Portugália. Duplázott a 2016-os kontinenstorna csoportmeccsén is, amikor legutóbb szereztünk pontot (3-3) Ronaldóék ellen. 

Az összefoglaló a YouTube-on tekinthető meg:

Akkor sarkazós csodagólja mellett egy hisztis dühkitörésével is emlékezeteset alkotott: a magyarok – konkrétan: Dzsudzsák Balázs – harmadik vezető gólja után úgy kiakadt, hogy utóbb mémmé vált a "tánca".

Még nyeretlenek vagyunk Portugália ellen

Eddig 14 mérkőzést játszott egymás ellen a magyar és a portugál válogatott, és a mérleg siralmas: 4 döntetlen mellett 14 vereség (gólkülönbség: 10-33).

Ronaldóék legutóbbi Eb-mérkőzése is leginkább az ő játékon kívüli viselkedése miatt maradt emlékezetes: a 39 éves világsztárhoz többen is berohantak, félbeszakítva ezzel a második félidőt. 

Elkövette azt a hibát, hogy az elsőt – egy gyereket – mosolyogva átölelte a kezdőkörben, és hagyta, hogy készítsen egy közös szelfit.

Ezzel lovat adott a többiek alá, így a hátralévő időben már hiába fogadta őket ellenségesebben, további három esetben állt a játék hasonló okokból, és összesen hat idióta szaladt be hozzá a pályára. Az Európai Labdarúgó-szövetség súlyos büntetéseket helyezett kilátásba ellenük, mint ahogy az Eb-stadionokban is nagyobb szigort ígért, Ronaldo felelősségéről ellenben nem esett szó.

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás