Hollandia begyújtotta a rakétákat, remekelt a gólkirályjelölt

Már az első percekben magához ragadta a kezdeményezést Hollandia Románia ellen az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében. Ronald Koeman együttese rengeteg helyzetet dolgozott ki és megérdemelten jutott a negyeddöntőbe.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.07.02.
foci Eb 2024 Hollandia Cody Gakpo Románia

Hollandia az Európa-bajnokság D csoportjában győzelemmel kezdett Lengyelország ellen, majd Franciaország ellen döntetlent ért el. Végül gólgazdag összecsapáson kikapott Ausztriától, így a csoportja harmadik helyén végzett. Románia az E csoportban nagyon magabiztosan győzte le Ukrajnát, majd Belgiumtól kikapott, Szlovákia ellen pedig ikszelt, ezzel minden riválisát megelőzte. Hollandia és Románia így kerültek össze a nyolcaddöntőben egymással, ahol a hollandok már az első percekben magukhoz ragadták a kezdeményezést és végül 3-0-ra győztek.

Cody Gakpo remekelt, Hollandia megérdemelten jutott be a negyeddöntőbe Fotó: ANP via AFP

Az első félidő 20. percében Cody Gakpo villant, aki meglepve Florin Nita kapust a rövidbe bombázta a labdát. Gakpónak ez már a harmadik gólja volt a tornán, amivel holtversenyben több játékossal a góllövőlista élére került. A lendület a folytatásban sem csökkent, elsősorban a jobb szélen jöttek a rendre veszélyes támadások.

A második játékrészben Gakpo az előkészítő szerepében tetszelgett, és a csereként beálló Donyell Malent hozta kihagyhatatlan helyzetbe. Románia küzdött foggal-körömmel, de úgy tűnt, az egyenes kieséses szakaszra nem maradt több tartalékuk. A hosszabbítás utolsó momentumaiban egy kontratámadás után újfent Malen volt a főszereplő, aki egy szép befele csel után a rövidbe lőtte vissza a labdát. Hollandia megérdemelten győzött, és várja ellenfelét. A legjobb nyolc mezőnyét vagy Ausztria, vagy Törökország fogja teljessé tenni (21:00, M4 Sport).

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás