Csúnyán leégett a gólkirály, tovább izgulhat a magyar válogatott

Szerda délután lejátszották az Európa-bajnokság E csoport utolsó mérkőzéseit. Ukrajna csupán helyzetekig jutott Belgium ellen, Románinak pedig volt válasza a szlovákok vezető góljára.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.06.26.
Belgium Szlovákia ukrajna foci Eb 2024 Románia

Izgalmas végjátéknak ígérkezett az Európa-bajnokság E csoportjának zárófordulója. Két kör után mindhárom válogatottnak három-három pontja volt, így teljesen nyílt küzdelem ígérkezett a továbbjutásért. Ukrajna csupán helyzetekig jutott az ismételten nem igazán acélos Belgium ellen, a másik összecsapáson pedig Szlovákia nem bírt Romániával.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group E Ukraine v Belgium
Artem Dovbiknak semmi sem jött össze ezen az Eb-n, Ukrajna négy ponttal esett ki Fotó: AFP

Ukrajna Mihajlo Mudrik sérülése miatt ezúttal két középcsatárral állt fel, ám sem Roman Jaremcsuk, sem Artem Dovbik nem tudott pontos lenni a kapu előtt. Utóbbi különösen gyenge tornát zárt, 24 góljával a spanyol élvonal gólkirálya lett, ám az Eb-n meglehetősen gyenge formát mutatott. Belgium részéről az utolsó passzokban jött rendre hiba, Jérémy Doku cselei nagyon nem ültek a balszélen, Romelu Lukakunak pedig továbbra sincs érvényes gólja a tornán.

A délután másik összecsapásán Szlovákia Ondrej Duda fejesgóljával megszerezte a vezetést, amivel néhány perc elejéig a csoport élére ugrott. Ezt követően viszont Razvan Marin büntetőből egyenlített. A második játékrészben nem született gól, ezzel Románia úgy végzett a csoportjának élén, hogy a Transfermarkt szerint az sárga mezes együttes kerete éri a legkevesebbet az egész Eb-n.

A magyar válogatott ezzel újabb esélytől esett el, és innentől kezdve már csak egy sansza van a továbbjutáshoz. Az F csoportban Grúziának nem szabad legyőznie Portugáliát, emellett Csehország is csupán úgy verhetné el Törökországot, ha legalább három góllal kerekedik felül ellenfelén.

Az E csoport végeredménye

1. Románia 4 pont (+1 gólkülönbség)

2. Belgium 4 pont (+1)

3. Szlovákia 4 pont (0)

4. Ukrajna 4 pont (-2) 

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás