VAR-Lukaku 3-0: elátkozták a belga gólzsákot

Belgium nyert, mégis Románia maradt az E csoport élén. Hihetetlen torlódás alakult ki az utolsó forduló előtt: minden csapat 3 ponttal áll.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.06.22.
Belgium VAR foci Eb 2024 romelu lukaku Románia

Belgium meglepetésre vereséggel (0-1 a szlovákok ellen), Románia ellenben még meglepőbben fölényes ukránveréssel (3-0) kezdte a labdarúgó-Európa-bajnokság E csoportját. Most azonban kisimult a papírforma.

Lukaku (balra) már háromszor ünnepelte a gólját, mégsincs még érvényes találata, Tielemans viszont szabályosan talált be
Lukaku (balra) már háromszor ünnepelte a gólját, mégsincs még érvényes találata, Tielemans viszont szabályosan talált be            Fotó: Image Photo Agency

A Gulácsi Péter szerint titkos esélyes belgáknak ezúttal hamar összejött, ami az első meccsen egyáltalán nem: Youri Tielemans már a 2. perc elején gólt lőtt (1-0). "Most végre kiszakad a gólzsák" – gondolhatták ekkor a szurkolóik, de ezt követően Kevin De Bruynéék azt folytatták, amit a nyitómeccsükön is produkáltak: viharosan támadtak, helyzetek sorát alakították és hagyták ki. A gyors ellentámadásokra építő románok csak ennek köszönhetően maradtak lőtávolon belül a második félidőre.

Volt is pár kisebb-nagyobb gólszerzési lehetőségük, de csak körbelőtték a belga kaput, vagy mint Man ziccerénél, Casteels kapus hárított bravúrral. A 63. percben aztán a túloldalon megtörte a jeget Romelu Lukaku. Csakhogy az "elátkozott" csatár hiába lőtte be a sokadik helyzetét, utólag les miatt érvénytelenítették a gólját – a két Eb-meccsen már harmadszor. 

A 80. percben De Bruyne is a védők közül kiugorva lőtt gólt, de hozzá egy román fejről került a labda, így eldöntötte az izgalmas mérkőzést (2-0).

Miután a csoport másik meccsén, még pénteken Ukrajna 2-1-re legyőzte Szlovákiát, ritka izgalmas helyzet alakult ki: mind a négy csapat 3-3 ponttal várja az utolsó játéknapot. Akkor (jövő szerdán) szlovák-román és ukrán-belga párosításban viszik döntésre a dolgokat. 

Az E csoport állása: 1. Románia 3 pont (3-2), 2. Belgium 3 (2-1), 3. Szlovákia 3 (2-2), 4. Ukrajna 3 (2-4). 

(Jelenleg a gólkülönbség számít, de a csoportkör végén az egymás elleni eredmény dönt majd pontazonosság esetén).

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás