Össze-vissza bénázott a Real Madrid sztárja: itt az első bombameglepetés az Eb-n

Kevesen gondoltak arra, hogy ennyire sima lesz a Románia-Ukrajna Európa-bajnoki találkozó. A románok 3-0-ra nyertek, a találkozó negatív hőse pedig a Real Madridban védő Andrij Lunyin volt.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.06.17.
Ukrajna foci Eb 2024 Andrij Lunyin Románia

A keretértékek alapján Ukrajna volt a nagy esélyese a Románia elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzésnek. Ehhez képest a román együttes alaposan meglepte az ellenfelét és végül nagyon magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott. Nicolae Stanciu elképesztő gólt lőtt, Andrij Lunyin viszont a mérkőzés negatív hőse volt.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 1: Group E Romania v Ukraine
Andrij Lunyin két gólban is jócskán benne volt Fotó: AFP

Lunyin idén Thibaut Courtois sérülése miatt gyakorlatilag az egész szezont végigvédte a Real Madridnál és óriási érdemei voltak abban, hogy az együttes végül a Bajnokok Ligája-döntőjéig meneteljen, amit aztán végül meg is nyert. Ehhez képest a románok ellen Stanciu gólja előtt nagyot hibázott, felszabadítás helyett inkább egy könnyelmű passzt választott, amit elrontott, ebből érkezett aztán Stanciu remek lövése. A második gólban szintén alaposan benne volt, Razvan Marin távoli kísérlete a kesztyűje alatt csúszott be a kapuba.

A spanyol bajnokság gólkirálya, Artem Dovbik teljesen veszélytelen volt a románok kapujára, és Mihajlo Mudrik sem tudta megmutatni a benne rejlő potenciált. Ukrajna legközelebb június 21-én, pénteken lép pályára Szlovákia ellen, Románia június 22-én, Belgium ellen okozhat újabb meglepetést.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás