"Semmi sincs veszve" - kitálalt a legenda, így javíthat a magyar válogatott

Tavalyi balesete óta még mindig csak mankóval tud közlekedni Kiprich József, a Tatabánya és a holland Feyenoord egykoron hetvenszeres magyar válogatott csatára, ám ez nem zavarja abban, hogy ott üljön a televízió előtt, és szurkoljon a németországi labdarúgó-Eb meccsein, természetesen elsősorban a mieinknek.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.06.17.
Módosítva: 2024.06.17.
Kiprich József Tatabánya Foci EB foci Eb 2024 Marco Rossi

Az első, svájciak elleni meccs gyengébb produkciója után bízik a jobb folytatásban Kiprich József korábbi kiváló labdarúgó.

A népszerű Kipu sajnálkozva mondta, hogy a magyar válogatott első meccsén hatvanperces előnyt adott a svájciaknak, akik ezt köszönték, és meglehetősen hamar kétgólos előnyhöz jutottak. Aztán Varga Barna fejesgólja ugyan némileg visszahozta a reményt, és volt is kis esély az egyenlítésre, ám a kinyíló magyar védelem hibáját kihasználva, a svájciak eldöntötték a mérkőzést.

Szerintem semmi sincs veszve

 - magyarázta most lapunknak Kiprich.

- Persze, jobb lett volna győzelemmel vagy egy ponttal kezdeni, de ha a hátralevő két meccsen legalább négy pontot szerzünk, meglehet a továbbjutás. És erre képesnek is tartom a válogatottunkat, csak nem szabad ennyire lagymatagon kezdeni már szerdán sem, a házigazda németek ellen.

Sajnos gyenge volt a rajt Svájc ellen, Fotó: Magyar Nemzet

A volt kiváló szélső aztán beszélt arról is, hogy ő Tatabányáról nem szeretne beleszólni a remekül dolgozó szövetségi kapitány, Marco Rossi munkájába, ám úgy látja, ha mégis javíthatunk, akkor a támadójátékkal kell tenni valamit, mert Varga Barnabás egyedül kevésnek látszik ott elöl. 

Németország ellen nem szabd megilletődni, elájulni a hazaiak nagyságától, mert ha úgy kezdünk, mint szombaton annak bizony csak vereség lehet a vége. És akkor Skócia ellen már egy esetleges győzelem is kevés lenne a továbbjutáshoz

Az Eb eddigi meccsei azt sugallták - mondta Kiprich -, hogy az első fordulóban még minden csapat  óvatos volt, csak nem kikapni jelszóval lépett pályára, de a második kanyarban már meg fog indulni a helyezkedés.

- Remélem, mi, magyarok is így teszünk - magyarázta. - Óvatosan ugyan, de nekirontunk az ellenfélnek, hiszen már alig valamit veszíthetünk. Régen nem tapasztalt futball-láz van az országban, s jó lenne ezt a játék és a jövő generációja miatt kihasználni.

Burkovits Ferenc


 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás