Erre figyel a világ, két meccs kell az év focicsodájához

Sorsdöntő napok várnak a német bajnok Leverkusen focicsapatára. A gárda szerdán az Atalanta ellen nyerheti meg az Európa-ligát, majd szombaton a Német Kupában jöhet össze a tökéletes veretlen szezon.



Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2024.05.22.
Módosítva: 2024.05.22.
Európa-liga Atalanta Leverkusen sportfogadás

Az írországi Dublinban rendezik szerda este (21.00, M4 Sport) a labdarúgó-Európa-liga fináléját. A német Bayer Leverkusen az olasz Atalanta ellen lép pályára azon a meccsen, melyen a német együttes veretlen szezonja is a tét. A 2022-ben kinevezett – játékosként világ- és Európa-bajnok, BL-győztes – Xabi Alonso csodát tesz a Leverkusennel. A szezonban eddig mind az 51 tétmeccsén veretlen a csapat, szerdán jöhet össze az 52. találkozó. Nem mellesleg a Bayer megnyerte a német bajnoki aranyat, 12 év után taszították le a trónról a Bayern Münchent. Természetesen a spanyol Xavi Alonso ünnepre készül.

UEFA Media Open Day at Bayer 04 Leverkusen
Xabi Alonsónak minden oka megvan az örömre Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

„Különleges érzés, hogy edzőként először Bundesliga-aranyat nyertem, de csodálatos lenne egy európai kupát is elhódítani, úgyhogy abban reménykedem, hogy erről is beszélhetek majd a döntő után” – nyilatkozta a 42 éves szakember, aki a tökéletes szezont szombaton, a Kaiserlautern elleni kupadöntővel zárhatja.

 A Bayer nagy menetelése azért is érdekes, mert az El egyenes kieséses szakaszában lejátszott hat összecsapásából háromszor is 2-0-s hátrányból jött vissza a második félidőben, kétszer a Qarabag, egyszer pedig a Roma ellen.

A Leverkusen korábban megnyerte az Európa-liga elődjét, az UEFA-kupát (1988), míg 1993-ban kupagyőztes lett Németországban.

Az olasz bajnokságban BL-helyre hajtó Atalanta eddig csak egy trófeát nyert a klubtörténet során, 1963-ban kupagyőztes lett Olaszországban a gárda. A bergamói csapat okozta az Európa-liga idei sorozatnának bombameglepetését azzal, hogy a negyeddöntőben idegenben 3-0-ra verte a Liverpoolt, majd ki is ütötte Szoboszlai Dominikékat.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás