Csodacsapat nyomába eredt a Fradi





Új veretlenségi rekordot állított fel a Bayer Leverkusen. Xabi Alonso "legyőzhetetlen" csapata tavaly még a Puskás Arénában játszott a Fradival, most az egész világ csodálja.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.04.19.
leverkusen xabi alonso rekord Fradi sportfogadás

Új európai rekordot állított fel a Bayer Leverkusen: a csütörtöki, West Ham United elleni Európa-liga-negyeddöntő visszavágó (1-1) volt sorozatban a 44. meccs, amelyen nem kapott ki. Ezzel megelőzte az eddigi csúcstartó olasz Juventust is, amely 2011 májusától egy évig nem talált legyőzőre. És hol van még a vége a máris csodaedzőként emlegetett Xabi Alonso német együttese számára, amely nemrég még a Fradi ellen játszott a Puskás Arénában?

Tavaly márciusban a budapesti Puskás Arénában, a Fradi ellen láthattuk a most világszerte csodált "verhetetéen" Leverkusent
Tavaly márciusban a budapesti Puskás Arénában, a Fradi ellen láthattuk a most világszerte csodált "verhetetéen" Leverkusent       Fotó: Árvai Károly / Nemzeti Sport

Alonso 2022 októberében a Bundesliga kieső helyén vette át a Leverkusent, amelyet előbb simán benntartott, majd a jelenlegi szezonban veretlenül (38 győzelem, 6 döntetlen) bajnoki címre, Európa-liga-elődöntőbe és Német Kupa-fináléba vezette.

Remek lenne ezt még egy kicsit tovább tartani. Ha valaki tíz év múlva legyőz minket, annak gratulálni fogok 

– viccelődött a londoni meccs után a hajdani világklasszis középpályásból lett edző. – De jelenleg egyszerűen csak örülünk, hogy sikerül folyamatosan jó eredményeket elérnünk.

A még begyűjtésre váró két kupatrófeára tekintettel a Leverkusen svájci középpályása, Granit Xhaka is jókedvűen nyilatkozott:

– Nem vagyunk mi legyőzhetetlenek, de ha ugyanezzel a mentalitással, minden nap ugyanilyen munkával folytatjuk, bármi lehetséges – mondta, reménykedve a veretlenül végigjátszott bajnoki szezonjukban is (ilyenre német csapat még sohasem volt képes, a topligákban is csak a 2003/04-es Arsenal és a 2011/12-ben Juventus).

A leghosszabb veretlenségi sorozatok 2000 óta:

1. Leverkusen 44 mérkőzés (2023 augusztus óta)

2. Juventus 43 (2011-12)

3. Celtic 42 (2016-17)

4. Internazionale 40 (2004-05)

Real Madrid 40 (2016-17)

6. Internazionale 39 (2006-07)

Barcelona 39 (2015-16)

PSV 39 (2009-10)

9. PSG 36 (2013)

Porto 36 (2010)

(Forrás: Transfermarkt)

Érdekesség, hogy a világszerte csodált Leverkusen alig több mint egy éve még szoros meccseket játszott a Ferencvárossal, az Európa-liga 2023 márciusi nyolcaddöntőjében. Igaz, mindkétszer 2-0-ra nyert az Alonso-csapat, de az eredmény csalóka: akkor még a német sajtó is balszerencsés Fradiról írt.

Visszatérve a jelenhez: a németek Bayern Münchentől elhódított múlt heti bajnoki címe után, most szombaton az FTC védheti meg a címét a magyar NB I-ben. Ráadásul a tavaly tavaszi leengedésével ellentétben, idén a téli szünt után is meggyőző a zöld-fehérek eredménysora. A bajnokságban tavaly december, összességében pedig február óta nem vesztett Dejan Sztankovics vezetőedző csapata. A görög Olimpiakosz ellen oda-vissza kikapott (0-1, 0-1) ugyan a Konferencia-ligában, de azóta már 10 veretlen meccsnél tart a sorozata. A leverkuseni jó példa adott a folytatásra.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.





 





Ezeket olvastad már?
Kiakadtak a Herthánál, Dárdai keresztbe tett a klubnak

Kiakadtak a Herthánál, Dárdai keresztbe tett a klubnak

Rátalált a szerelem Szoboszlai barátjára, világhírű színész is érintett

Rátalált a szerelem Szoboszlai barátjára, világhírű színész is érintett

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

„Ezt tudnám nézni egész nap!” – Hosszú Katinkát elképesztő szögből videózták

„Ezt tudnám nézni egész nap!” – Hosszú Katinkát elképesztő szögből videózták

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás