Meglepő vallomás: Fradi-focista volt a világsztár példaképe





Florian Wirtz még a német újságírókat is meglepte ezzel. A korábbi Fradi-légiós Marko Marint emlegette a franciák elleni villámgyors gólja után.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.03.25.
florian wirtz Marko Marin Fradi sportfogadás példakép

Florian Wirtz csak azért nem lett szombaton új világrekorder a leggyorsabb válogatottbeli gól szerzőjeként, mert három órával korábban a szlovák-osztrák (0-2) meccsen Christoph Baumgartner még nála is többet faragott az addigi (közel 8 éve fennálló) csúcsból. A hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő német tehetség így "csak" minden idők másodikja lett azzal, hogy a kezdőrúgás után 7 másodperccel bombagólt lőtt Franciaország vendégeként. A 20 éves létére már 15-szörös német válogatott, és 100 millió euróra (40 milliárd forint) taksált támadó középpályás a rangadó hőseként meglepő elődöt nevezett meg a példaképeként.

Wirtz meglepő példaképre nézett föl gyerekkorában
Florian Wirtz első válogatottbeli gólja után a korábbi Fradi-légióst emlegette / Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A Bundesligában tavaly nyár óta veretlenül a bajnoki cím felé masírozó Leverkusen egyik legnagyobb értéke elárulta: Marko Marin az idolja. Ezt a német sportsajtó is meglepetésként könyvelte el.

A leggyorsabb válogatottbeli gólok toplistája:

1. Christoph Baumgartner (osztrák, 2024.03.23. - Ausztria-Szlovákia 2-0) 6 másodperc

2. Florian Wirtz (német, 2024.03.23. - Franciaország-Németország 0-2) 7 másodperc

3. Christian Benteke (belga, 2016.10.10. - Belgium-Gibraltár 6-0) 8 másodperc

A Bayern-sztár Jamal Musialával együtt a Nationalelf legnagyobb ígéretének számító Wirtz előbb bókolt egyet Toni Kroosnak (a 2021-es Eb után a válogatottságtól visszavonult Real-klasszis az első labdaérintéséből, 2 másodperc múltán tette emlékezetessé a visszatérését), aztán meglepte az újságírókat:

– Természetesen őt is csodáltam.

De a nagy példaképem Marko Marin volt, még a nevével ellátott Werder-mezem is volt. Lenyűgöztek a cselei és a gólveszélyes játéka

áradozott Wirtz.

Marin boszniai szerb származású balszélső volt, még a hajdani Jugoszláviában született, de a szülei kétévesen kivándoroltak vele Németországba, ott lett 16-szoros válogatott.

Profi focistaként a Mönchengladbach után a Werder Bremen volt a második német Bundesliga-csapata (2009-12), majd 23 évesen kalandos légiós-pályafutásba kezdett: játszott Angliában (Chelsea itt a termete és a  játékstílusa miatt "német Messi"-ként harangozták be), majd Spanyolországban (Sevilla), Olaszországban (Fiorentina), Belgiumban (Anderlecht), Törökországban (Fenerbahce), Görögországban (Olimpiakosz), Szerbiában (Crvena Zvezda), Szaúd-Arábiában (Al-Ahli és Al-Raed) végül pedig Magyarországon, a Ferencvárosnál fejezte be az aktív pályafutását.

A Fradiban a 2021/22-es szezonban magyar bajnoki és kupagyőzelmet aratott, 19 tétmeccsen két gól és egy gólpassz jött össze neki. Ezután visszavonult, és azóta a szerb Crvena Zvezda átigazolásokért és utánpótlásért felelős technikai igazgatójaként dolgozik.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.





 





Ezeket olvastad már?
Kiakadtak a Herthánál, Dárdai keresztbe tett a klubnak

Kiakadtak a Herthánál, Dárdai keresztbe tett a klubnak

Rátalált a szerelem Szoboszlai barátjára, világhírű színész is érintett

Rátalált a szerelem Szoboszlai barátjára, világhírű színész is érintett

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

„Ezt tudnám nézni egész nap!” – Hosszú Katinkát elképesztő szögből videózták

„Ezt tudnám nézni egész nap!” – Hosszú Katinkát elképesztő szögből videózták

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás