Félelmetes üzenetet kapott Szoboszlai és a magyar válogatott





Két másodperc alatt gólpasszal tért vissza Toni Kroos. Új életet lehelt a leírt német válogatottba, amelyben Szoboszlai Dominik legkeményebb ellenfelének ígérkezik a nyári Eb-n.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.03.24.
Toni Kroos Szoboszlai Dominik Eb 2024 sportfogadás

Fenhetik a fogukat a németek a magyar labdarúgó-válogatottra, amely a két csapat utóbbi három tétmérkőzéséből egyet megnyert és kétszer döntetlenre végzett a világsztárokkal teli Nationalelf ellen. A nyári Európa-bajnokság házigazdája jó ideje botladozik, de a felkészülés célegyenesére fordulva Julian Nagelsmann csapata erődemonstrációval üzent a riválisoknak: a hazai torna egyik esélyese lesz.

Szoboszlai (jobbra) eddig két BL-csoportmeccsen játszott Kroos ellen: 2022 őszén előbb Madridban a Real nyert 2-0-ra, majd a Lipcse 3-2-re
Szoboszlai (jobbra) eddig két BL-csoportmeccsen játszott Kroos ellen: 2022 őszén (Madridban) a Real nyert 2-0-ra, majd a Lipcse 3-2-re            Fotó: AFP

A sokak által már leírt német válogatott szombaton, Lyonban 2-0-ra verte a franciákat. Florian Wirtz és Kai Havertz a félidők elején lőtték a gólokat. Különösen előbbi marad örökre emlékezetes, hiszen a Leverkusen 20 éves, de máris 100 millió euróra (40 milliárd forint) taksált támadója a kezdő sípszó után 7 másodperccel talált a hálóba. Méghozzá a nagy visszatérő Toni Kroos passzából, aki így már 2 másodperc múltán, az az első labdaérintésével magyarázatot adott a sokat kritizált újbóli meghívására. 

A Real Madrid 34 éves középpályása – aki a mieink ellen várhatóan Szoboszlai Dominikkal fog a legtöbbször csatázni a labdáért – a meccs után hajmeresztő titokról rántotta le a leplet.

A villámgyors bombagólhoz köze nem volt a véletlennek: jól begyakorolt középkezdés után született! (És csak azért nem lett új világrekord, mert pár órával korábban az osztrák válogatott 6 másodper múltán került előnybe Szlovákiában, a Lipcsében éppen Szoboszlai pótlására igazolt Christoph Baumgartner révén).

– A pontrúgásokért felelős edzőnknek volt négy hónapja kitalálni valamit. Pont így terveztük – árulta el Kroos minden idők leggyorsabb német válogatott góljának hátterét, ami a Nagelsmann-stáb egyik speciális feladattal megbízott tagja, Mads Buttgereit gyakoroltatott be velük.

Kroos egyébként a 2021-es Eb vesztes nyolcaddöntője (AngliaNémetország 2-0) után, 106-szoros válogatottként vonult vissza a nemzeti csapattól, ahol most tőle várják az új lendületet.

– Jó és fontos lépést tettünk előre. Ezek az utolsó esélyeink az Eb előtt, hogy jó érzéssel kezdhessük a tornát – mondta, utalva a német futballszurkolók utóbbi időben tapasztalt pesszimizmusára, amihez a magyar válogatott is hozzájárult.

Legutóbb Szalai álomgólja döntött

Az Aranycsapat 1954-es elvesztett világbajnoki döntője (2:3) utáni első tétmérkőzés az 2021-es Európa-bajnokság müncheni csoportmeccse (2-2) volt a német és a magyar válogatott között. Utána a 2022-es Nemzetek Ligája-halálcsoportban előbb itthon 1-1 lett az eredmény, majd legutóbb, Lipcsében – Szalai Ádám álomgóljával – 1-0-ra nyert Marco Rossi csapata. Alkalmuk bőven lesz a németeknek a visszavágásra, hiszen előbb az idei Eb házigazdáiként, az A csoport 2. fordulójában fogadják a mieinket Stuttgartban (június 19., 18.00), majd ősszel újra az NL-ben következik két mérkőzés. 

A német válogatott 2022-ben került kátyúba, az év végén a csoportjából sem jutott tovább a katari világbajnokságon. Ezt követő 6 meccséből csak egyet nyert meg, viszont elvesztett 4-et (hazai pályán kapott ki például Belgiumtól, Kolumbiától és Japántól is). Aztán Hansi Flick menesztése után a tavaly novemberi vereségek (hazai 2-3 a törökök, majd idegenbeli 0-2 az osztrákok ellen) alapján Nagelsmann sem brillírozott – eddig.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás