Ő lehet Szoboszlai edzője, már nem is cáfol a világbajnok focista





Érdekes nyilatkozatot tett a játékosként mindent megnyerő spanyol szakember.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.01.29.
Liverpool Szoboszlai Dominik Leverkusen Alonso

Péntek óta a fél világ azt találgatja, ki lesz a Liverpool focicsapatának új vezetőedzője. Jürgen Klopp váratlan bejelentése után azonnal megjelentek az oddsok is, kinek lehet a legnagyobb esélye a Vörösöktől nyáron kilenc év után távozó német helyét átvenni. Szinte minden fogadóiroda biztosra veszi, hogy a spanyol Xabi Alonso lesz Szoboszlai Dominik új mestere. A játékosként világ- és kétszeres Európa-bajnok, valamint kétszeres Bajnokok Ligája-győztes szakember jelenleg a Leverkusennel veretlen a szezonban, a Bundesligában listavezető, s az Európa-ligában is megnyerte csoportját. Szerződésében van egy kitétel: elengedik, ha korábbi csapatai közül a Real Madrid, a Liverpool, vagy a Bayern München keresi őt. Az angol klubban 2004 és 2009 között volt a középpálya oszlopa, máig a szurkolók nagy kedvence.

Bayer Leverkusen - Borussia Mönchengladbach
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Persze Xabi Alonsót is megkérdezték a pletykákról. A Leverkusen hétvégi, Mönchengladbach elleni (0-0) bajnokija előtt kellett reagálnia a felvetésekre. A válasz mindenképpen érdekes: semmit nem cáfolt, nem kérdőjelezett meg, diplomatikusan mindössze annyit mondott, jelenleg a Leverkusen szereplésével kell foglalkoznia.

A találgatások természetesek ilyenkor, de én most a Leverkusenre koncentrálok, nem pedig arra, mi fog történni májusban. Nagy a motivációm, hogy jó munkát végezzek itt, elégedett vagyok a csapattal, a klubbal, mindennel. Meglepett, ami Liverpoolban történt, de nincs közvetlen válaszom, jelenleg jó helyen vagyok Leverkusenben

– idézi a Magyar Nemzet Xavi Alonso kimért válaszát.

A német lapok ugyanakkor arról írnak, arra is van esély, hogy Alonso marad Leverkusenben. Ez esetben a Brighton élén másfél év alatt Anglia kedvencévé váló olasz Roberto de Zerbi lehet a befutó Szoboszlaiéknál. 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás