Hol folytatja Szoboszlai edzője? Öt lehetséges csapatot dobtak be





Vajon hol folytatja pályafutását napjaink egyik legjobb futballedzője? Jürgen Klopp távozik az FC Liverpooltól, és minden bizonnyal számos felkéréssel számolhat.



Megosztás
Szerző: CHI
Létrehozva: 2024.01.28.
Módosítva: 2024.01.28.
Jürgen Klopp Liverpool szerződés

Az idény végén távozik Jürgen Klopp, a Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Liverpool labdarúgócsapatának vezetőedzője. A német tréner pénteken jelentette be, hogy ez az utolsó szezonja a Vörösöknél. A Liverpool később megerősítette, hogy Klopp-pal együtt elhagyja majd a csapatot a másodedző Pepijn Lijnders és Peter Krawietz, valamint az egyéni képzésért felelős Vitor Matos is.

Jürgen Klopp
Jürgen Klopp befejezi a liverpooli munkáját (Fotó: AFP)

De hol folytathatja Klopp és stábja? A The Sun öt lehetséges verziót vázolt fel.

Angol válogatott

Az angolok szövetségi kapitányának, Gareth Southgate-nek az év végén lejár a szerződése, a nyári Európa-bajnokság lesz a negyedik nagy tornája a válogatottal. Ha Southgate-tel nem hosszabbítanak szerződést, akkor Klopp szóba jöhet a poszton. A német szakember úgy maradhatna Angliában, hogy nem kéne a Liverpool ellen játszania az új csapatával.

Német válogatott

Maradva a válogatottaknál, Klopp végre hazája, a német válogatott irányítását is átvehetné. Az ottani szövetség őt akarta kinevezni, miután szeptemberben kirúgták Hansi Flicket, de végül Julian Nagelsmann mellett döntöttek, aki az Európa-bajnokság végéig kapott szerződést. Az angol álláshoz hasonlóan ez is lehetővé tenné Klopp számára – aki elismerte, hogy az energiaszintje nem olyan magas, mint gondolta –, hogy kiszakadjon a napi klubvezetés intenzitásából.

Real Madrid

Habár Carlo Ancelotti decemberben új szerződést írt alá a Real Madrid élén, arrafelé ez semmire sem jelent garanciát. Pláne, hogy a királyi gárda jelenleg csak a második helyen áll a bajnokságban a liga meglepetéscsapata, a Girona mögött. Ha ebben az idényben nem sikerül megnyerni a bajnokságot vagy a Bajnokok Ligáját, akkor a klub figyelme nyáron a munka nélkül maradt Kloppra terelődhet.

Barcelona

Xavi bejelentette, hogy nyáron biztosan távozik az FC Barcelonától, vagyis a katalán együttes jelenleg edzőt keres. Klopp kinevezése kézenfekvő lenne.

Dortmund

Az 56 éves Klopp 2015-ben éppen a Borussia Dortmundtól szerződött a Liverpoolhoz. A német csapattal bajnoki címeket nyert és eljutottak a Bajnokok Ligája döntőjébe. A tréner a mai napig népszerű arrafelé, minden bizonnyal örömmel látnák őt ismét a csapat élén.

Klopp sikerei Liverpoolban

2019-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját, a klubvilágbajnokságot és az Európai Szuperkupát, egy évvel később pedig angol bajnok lett, majd 2022-ben az FA-kupát és a Ligakupát is elhódította.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás