Meglepő váltás: Szoboszlai új edzőt kaphat





Alighanem Xabi Alonso vált(hat)ja Jürgen Kloppot a Liverpool trénereként, amint azt jelenlegi szerződésének egyik záradéka lehetővé is teszi.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2023.10.14.
Bajnokok Liga Szoboszlai Dominik Liverpool xabi alonso Bayern München

Csodát tesz a Leverkusen focicsapatával vezetőedzőként Xabi Alonso. A spanyol exvilágbajnok focista éppen ezért főként a Real Madrid és a Bayern München radarjának célpontja, de ne feledkezzünk meg a Liverpoolról, írta a Mirror. Ismerős is arrafelé, mivel 2004-től évekig játszott a Vörösök mezében, s BL-t is nyert a csapattal. Lehet, hogy nyártól ő lesz Szoboszlai Dominikék edzője?

Játékosként a spanyolokkal vb-t és két Eb-t nyert – Fotó: AFP

Rajonganak érte a Liverpool-drukkerek

A Sport Bild is megjegyezte: 2024 nyarán hagyhatja el jelenlegi németországi munkahelyét, és áthajózhat Angliába. Jürgen Klopp a ’Poolnál 2015 októbere óta irányít, de hírlik, hogy távozik a Real Madridhoz. Szerződése csak 2026 júniusában jár le Angliában, s nem lenne bölcs dolog, ha a Vörösök nem készítenének utódlistát arra az esetre, ha tényleg összeszedné a cókmókját 2024 nyarán. Utóda tehát Alonso is lehet, aki egy éve csatlakozott a Leverkusenhez. Ott parádésan menetel, a bajnokságban élen áll, és akár végleg lekörözheti a most harmadik helyezett, Harry Kane-féle Bayern Münchent. 

Madrid szintén vonzó lehetőség

A Bayer engedélyezné Alonsónak a távozást, amennyiben az idény végén visszautasíthatatlan ajánlatot kap valamelyik korábbi klubjától, de csak a Liverpooltól, a Realtól vagy éppen a Bayerntől. Ilyen szempontból kétségtelenül a spanyol gigászklub a favorit, mert onnan Carlo Ancelotti távozik, és jövő nyártól a brazil futballválogatottat veszi kézbe. 
A Bayern egy harmadik lehetséges új szerződés Alonso számára. Köztudott, Thomas Tuchelt márciusban nevezte ki trénernek a Bayern, ami egy valószínűtlen, de mégis igaz Bundesliga-címhez vezette őket a Borussia Dortmund rovására. Időközben azonban Tuchel az általa kért átigazolások elmaradása miatt folyamatosan ütközik a bajor klub hierarchiájával.
Ottmar Hitzfeld, aki a Bayernnel és a Dortmunddal is Bajnokok Ligáját nyert szakvezetőként, úgy vélte: Alonsónak 2025-ig a Leverkusennél kellene maradnia, mert rátermettségét még jobban bizonyíthatja.

Amúgy a Real Madrid egy kihívás, amire nehéz nemet mondani, persze ha Alonsónak valóban van a spanyoloktól ajánlata

– mondta Hitzfeld.


 





 





Ezeket olvastad már?
"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Olyat csinált a magyar válogatott focista, súlyosan eltiltották

Olyat csinált a magyar válogatott focista, súlyosan eltiltották

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás