Beelőzi Marco Rossit a Manchester United legendája: ugrik a magyar válogatott kiszemeltje?





Rossival ijesztgetik az íreket. Kérdés, tényleg kereste-e kapitányunk a gólerős focistát. Napokon belül kiderül, ír vagy magyar válogatott lesz-e Szmodics.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.03.05.
Marco Rossi John O'Shea Sammie Szmodics írország magyar válogatott

Ellentmondó információk jelentek meg arról, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány meghívót küld-e az angol Championship góllövőlistáját vezető Sammie Szmodicsnak. A Blackburn Rovers 28 éves támadó középpályása Angliában született, de egyik nagymamája révén ír, egyik nagypapája révén pedig a magyar labdarúgó-válogatottban is szerepelhet. 

Mintha Szmodics nyugalomra intene mindenkit: rövidesen kiderül, melyik válogatottban debütál
Mintha Szmodics nyugalomra intene mindenkit: rövidesen kiderül, melyik válogatottban debütál (Fotó: AFP)

Napokon belül kiderül Szmodics döntése, hiszen a márciusi válogatott meccsekre csütörtökön John O'Shea (az írek megbízott szövetségi kapitánya), jövő kedden pedig Rossi hirdet keretet. A korábbi Manchester United-védőt egy minapi sajtótájékoztatóján már faggatták Szmodicsról, akiről korábban többször is elismerően beszélt. A szavaiból kitűnik, egyelőre nem tiszta előtte a gólerős focista szándéka, de a kerethirdetésig beszél vele, nehogy lyukat rúgjon a meghívásával. A játékos néhány hónapja cáfolta, hogy bárki is kereste volna a magyar válogatottság ügyében, de az ír lapok máig emlegetik az állítólagos Rossi-vonalat. Attól tartanak, hogy a nyári Európa-bajnoki szereplés lehetősége eltántoríthatja tőlük a kiszemeltet.

„Sok gólt szerez, nyilván nagyon fontos játékosa a Blackburnnek” – adott kitérő választ O'Shea egy Szmodicsot firtató kérdésre.

Kétszer már meghívták az írek Szmodicsot

O'Shea korábban a novemberben (egy Új-Zéland elleni 1-1 után) menesztett Stephen Kenny segítője volt az ír válogatottnál, aki kétszer is meghívta már Szmodicsot. 2021-ben éppen Magyarország ellen mutatkozhatott volna be a csapatban, de akkor vállsérülés (és útlevélprobléma), tavaly októberben pedig személyes okokból került ki az ír keretből. 

O'Shea az utóbbi hetekben sosem felejtette el megemlíteni, hogy a gólzsák mennyire fontos tagja lehetne az ír válogatottnak, és az új kapitány első dolgai között kell szerepelnie a meghívásának.

Egy új szakvezető kinevezése azonban hónapokig csúszott, a sajtó és a szurkolók már attól tartottak, hogy ezért maradnak le Szmodicsról. Február végén aztán tavaszra megbízott szövetségi kapitánynak nevezték ki a 118-szoros ír válogatottból lett edzőt, aki – ha rajta múlik – egyből számítana is a játékosra.

Gyenge csapatban villog

Sammie Szmodics ebben a szezonban 37 tétmeccsen 25 góllal és 3 gólpasszal segítette a Blackburnt. Az angol másodosztályban 17. csapat játékosa létére vezeti a góllövőlistát 19 bajnoki góllal (érdekességképen: az „egy számmal nagyobb” Premier League-ben vezető Erling Haaland 18 találatnál jár a Manchester Cityben).

 





 





Ezeket olvastad már?
Széttárt combok és csupasz almamellek: pucéran fotózták le ágyában a vadóc tornászlányt

Széttárt combok és csupasz almamellek: pucéran fotózták le ágyában a vadóc tornászlányt

„A Fradi Magyarországon egy vallás" – 125 éves lett az FTC

„A Fradi Magyarországon egy vallás" – 125 éves lett az FTC

Marco Rossi csapatának legnagyobb vesztese a lelátóról szurkol

Marco Rossi csapatának legnagyobb vesztese a lelátóról szurkol

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás