Gyilkost keres Dárdai Pál





A magyar edző jelszava: gyilkos középpályás kerestetik! Ha Dárdainak lenne egy olyan játékosa, amilyen a barátja volt, simán bajnoki címet nyerne a Hertha.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.03.05.
Módosítva: 2024.03.05.
Dárdai Pál Hertha gyilkos

Hajmeresztő statisztikára derült fény, miután a Hertha félidei kétgólos vezetésről végzett döntetlenre (2-2) a feljutó helyen álló Kiel ellen a német labdarúgó-másodosztályban. A Bundesligából tavaly kiesett berlini csapat feltűnően sok pontot veszít a második félidőkben (főleg a 80. perc után bekapott gólokkal, mint hétvégén is): az első félidei eredmények alapján fölényesen vezetné a tabellát – miközben valójában csak a 9. helyen áll.

Dárdai és Neuendorf (jobbra): csapattársak voltak, ma már munkatársak a Herthánál
Dárdai és Neuendorf (jobbra): csapattársak voltak, ma már munkatársak a Herthánál Fotó: AFP

A vezetés megszerzése után kapott gólokkal 16 (ebből a szünet utániakkal 13) pontja ugrott a Herthának. Dárdai Pál vezetőedző előszeretettel épít a saját nevelésű, fiatal tehetségekre, de a tendencia láttán már ő is amondó, nyáron erősítésre lesz szüksége egy fontos poszton. Olyan típusú középpályást keres, amilyen jó barátja, korábbi játékostársa, majd pályaedzője, Andreas „Zecke” Neuendorf volt.

– Látjuk, hol kell erősítenünk az áhított feljutáshoz – jelentette ki Dárdai, most először célozva a nyárra tervezett személyi változtatásokra.

– Nem sértésnek szánom, de ha 2-0 után becserélhettem volna egy Zecke Neuendorfot a 10-es posztra, akkor ültek volna az utolsó passzok és kicsináljuk őket – utalt arra a magyar edző, hogy egy Neuendorfhoz hasonló „gyilkos” középpályással újabb gólokat szerezhetett volna a csapata a hátrányban sokat kockáztató, kitámadó ellenféllel szemben.

Így áll a Hertha a 2. Bundesliga tabelláján:

1. St. Pauli 48, 2. Kiel 43, 3. Hamburg 41, ...9. Hertha 34.

Így állna a Hertha a szünetbeli eredmények alapján: 

1. Hertha 47 pont, 2. St. Pauli 43, 3. Kaiserslautern 41.

Lapértesülések szerint nyáron akár 10 játékos is távozhat a Herthától a jelenlegi, átmenetinek szánt szezon tapasztalatai alapján. A veterán Peter Pekarik például visszavonul, vannak, akiknek lejár a szerződésük és nem tartóztatják őket, de akad köztük olyan is, akit marasztalnak. A tréner legfiatalabb fia, az U17-es Európa-bajnok Dárdai Bence (posztja szerint éppen támadó középpályás) sajtóhírek szerint számos német és európai klub figyelmét felkeltette, de jó eséllyel marad apja csapatában.





 





Ezeket olvastad már?
Széttárt combok és csupasz almamellek: pucéran fotózták le ágyában a vadóc tornászlányt

Széttárt combok és csupasz almamellek: pucéran fotózták le ágyában a vadóc tornászlányt

„A Fradi Magyarországon egy vallás" – 125 éves lett az FTC

„A Fradi Magyarországon egy vallás" – 125 éves lett az FTC

Marco Rossi csapatának legnagyobb vesztese a lelátóról szurkol

Marco Rossi csapatának legnagyobb vesztese a lelátóról szurkol

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás