Dárdai Pál sportszerű gesztusát csodálják a németek





Mindenki a VAR-ítéletet és a bírókat átkozza, de Dárdai Pál a saját csapata felelősségéről beszélt.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.03.03.
Dárdai Pál Hertha VAR botrány

Egy vereség fájdalmával ért föl, hogy a Hertha a 97. percben kapott tizenegyesgóllal, a videóbírók által megmásított játékvezetői ítélet miatt csak 2-2-re végzett az esélyesebb Kiel ellen a német Bundesliga másodosztályának 24. fordulójában. Pedig Dárdai Pál gárdája a 81. percig 2-0-ra vezetett a feljutásért küzdő vendégcsapat ellen. A magyar vezetőedző nagy csalódottságában is higgadt maradt, sőt! A többség szerint hibás döntés miatt született az egyenlítés, de Dárdai példát mutatott sportszerűségből.

Dárdai (balra) szerint Fabian Reesééknek 2-0 után ki kellett volna használniuk a kontralehetőségeiket
Dárdai (balra) szerint Fabian Reesééknek 2-0 után ki kellett volna használniuk a kontralehetőségeiket Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Még a vitatott jelenet videófelvételének sokszori visszajátszásával is nehéz eldönteni, hogy a ráadásban vajon a Hertha-védő Linus Gechter vagy a Kiel-játékos Patrick Erras ért-e előbb a labdához, és rúgta meg utána az ellenfele lábát.

A német Sky Sport online szavazásán mindenesetre a többség amondó: a VAR-ítélettel szemben nem volt jogos a 2-2-t eredményező büntető.

Mi több, a korábbi neves FIFA-játékvezető, Manuel Gräfe egyenesen így nyilatkozott a történtekről:

„Hogy lenne ez tizenegyes?!”

A meccset vezető Bastian Dankert is továbbot intett, csakhogy a VAR-szobában ülő kollégái máshogy ítélték meg az esetet, és a monitoron visszanézve végül ő is beadta a derekát: büntetőt ítélt a Hertha ellen. A kritikák szerint már önmagában az is hiba, hogy a videóbíró közbeavatkozott, hiszen ezt csak nyilvánvaló, egyértelmű szabálytalanság esetén tehette volna meg, ilyen kétes szituációban Dankert döntésére kellett volna hagyatkozni.

Az újabb elvesztett pontokkal a Dárdai-csapat végképp lemondhat az álmokban talán még szerepelt feljutásról. Éppen a magyar edző nyilatkozatából ugyanakkor kitűnik: számára az álmodozásnál sokkal fontosabb két lábbal a földön állni, és keményen dolgozni, hogy az idei átmeneti év után, jövőre sikerülhessen visszajutni a Bundesliga élvonalába.
„2-0-nál be kellett volna lőnünk a harmadik és a negyedik gólunkat is. Volt vagy 20 lehetőségünk, ezekből gyilkosan le kellett volna zárnunk a meccset. De nem tettük. Nincs kifogás. A meccs után odamentem a játékvezetőhöz és gratuláltam neki. Jól fújt” – nyilatkozta Dárdai Pál, a legkevésbé sem ironikusan.

A feljutást jelentő 2. helyezettől 10 pontnyi távolságra, a középmezőnyben kapaszkodó Hertha legközelebb (jövő vasárnap 13.30-tól) az éllovas St. Pauli vendége lesz.





 





Ezeket olvastad már?
Se bugyi, se más: totál pucéran pucsít az álomtestű bombázó

Se bugyi, se más: totál pucéran pucsít az álomtestű bombázó

"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás