Provokáció! Dárdait felhúzták, hallani sem akar erről





Még távolabbra került a Hertha a visszajutástól a Bundesliga élvonalába. Dárdai Pál hallani se akar az idei feljutás kérdéséről.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.02.26.
Módosítva: 2024.02.26.
Dárdai Pál Hertha Bundesliga provokáció

„A feljutás kérdése provokáció Dárdai Pál számára” – ezzel a címmel írt a Hertha BSC labdarúgócsapatának helyzetéről a Berliner Zeitung, miután Dárdai Pál csapata a braunschweigi döntetlenjével (1-1) még az eddiginél is távolabb került az osztályozós 3. helytől a német Bundesliga másodosztályában. A mindig egyenes és reálisan értékelő magyar vezetőedző hallani se akar arról a kérdésről, hogy összejöhet-e már idén a visszajutás az élvonalba.

Dárdai Pál nem szereti, ha szóba hozzák a visszajutás kérdését
Dárdai Pál nem szereti, ha szóba hozzák a visszajutás kérdését – Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A Hertha-meccs másnapján a már dobogós Hamburg 1-0-ra legyűrte a Elversberget, így a berlinieket 11 fordulóval a szezon vége előtt már 8 pont választja el az osztályozós helyezéstől. Dárdai szerint fölösleges álmodozni, hasznosabb szembenézni a valósággal és dolgozni a javulásért.

Ahhoz, hogy a Hertha feljuthasson, tízszer nyernünk kellene. Csakhogy még sorozatban háromszor sem sikerül

– mondta Dárdai, akinek a csapata most a Fürth és a Magdeburg (2-1, 3-2) legyőzése után packázta el a harmadik sikerét, mint ahogy decemberben is két sikert (5-1 az Elversberg és 2-1 a Kaiserslautern ellen) követően vesztett értékes pontokat (0-0) hazai pályán az utolsó Osnabrück elleni kötelező győzelem helyett.

– Most újra megbénultunk, mint az Osnabrück elleni meccsen – utalt vissza Dárdai Pál, aki úgy érzi: a kiegyensúlyozatlan szereplésben elsősorban nem a fiatal, tapasztalatlan játékosai a hibásak, hanem az elvileg vezérnek igazolt rutinos labdarúgók.

Reese még bízik a csodában

Persze a Hertha legjobbját, Fabian Reesét nem érheti kritika. A már-már a német válogatottságra is esélyesnek tartott szélső dühösen vágta földhöz a frissítős flakonját, miután a berliniek még nagy gólhelyzetig sem jutottak az utolsó bő negyedórára emberelőnybe kerülve.

– Ebben több volt, de maradt még 11 meccs, változatlanul győzelmekre van szükségünk – mondta Reese, akinek a múlt heti hangzatos terve (12 meccs, 12 győzelem) már az első mérkőzésen dugába dőlt.

A 8. helyezett Hertha következő feladata még sokkal nehezebbnek ígérkezik: pénteken (18.30, tv: Match4) éppen Reese korábbi csapata, a 2. helyezett Kiel lesz a vendég az Olimpiai Stadionban.

A Bundesliga-másodosztály élcsoportja: 1. St. Pauli 48 pont, 2. Kiel 42, 3. Hamburg 41, ...8. Hertha 33.





 





Ezeket olvastad már?
Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

„Ezt tudnám nézni egész nap!” – Hosszú Katinkát elképesztő szögből videózták

„Ezt tudnám nézni egész nap!” – Hosszú Katinkát elképesztő szögből videózták

Fontos hírt jelentett be a Liverpool, Szoboszlai is érintett – Fotó

Fontos hírt jelentett be a Liverpool, Szoboszlai is érintett – Fotó

Óriási üzlet lehet, külföldre vinnék a Fradi sztárjait

Óriási üzlet lehet, külföldre vinnék a Fradi sztárjait

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás